Rumānijas regbisti uzvar Namībiju, bet namībietis van Vūrens iekļūst sporta vēsturē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rumānijas regbisti ceturtdien Tasmānijas salas pilsētā Lonsestonā ar 37:7 (32:0) uzvarēja Namībiju, abām A grupas pastarītēm noslēdzot savu dalību Pasaules kausa izcīņā.

Pēc rekordsmagā zaudējuma iepriekšējā kārtā Austrālijai namībiešiem neizdevās izcīnīt pirmo uzvaru arī pastarīšu spēlē, kurā rumāņi izšķirošo pārsvaru ieguva pirmajā puslaikā, pilnībā kontrolējot notiekošo. Tomēr šī spēle iegāja vēsturē ar to, ka 10 minūtes pirms spēles beigām uz maiņu Namībijas izlases rindās izgāja līdz šim traumētais Rudijs van Vūrens, kļūstot par pirmo spēlētāju pasaulē, kurš viena gada laikā pārstāvējis savu valsti divu sporta veidu pasaules čempionātos - pirms dažiem mēnešiem viņš spēlēja kriketu Pasaules kausa izcīņā DĀR. Viņš piedalījās arī 1999.gada regbija Pasaules kausa izcīņā. Namībijas sniegums arī kriketa čempionātā bija vārgs, zaudējot visās sešās grupas spēlēs, tai skaitā piedzīvojot rekordsmagu sakāvi no Austrālijas. Interesanti, ka Austrālija šajā turnīrā sekmīgi aizstāvēja savu Pasaules kausu, un arī Austrālijas regbija izlase pašlaik ir Pasaules kausa īpašniece. 31 gadu vecais van Vūrens ir profesionāls ārsts, kuram Namībijas galvaspilsētā Vindhukā ir liela prakse, ārstējot AIDS slimniekus. Viņš aktīvi iesaistās arī savvaļas dzīvnieku, piemēram, lauvu un gepardu glābšanā. Šis ir viņa pēdējais regbija Pasaules kausa finālturnīrs, jo pēc tā viņš plāno aiziet no regbija izlases un koncentrēt uzmanību uz kriketu. Pašreizējais stāvoklis A grupā (komanda, aizvadītās spēles, uzvaras, neizšķirti, zaudējumi, iegūtie punkti - zaudētie punkti, kopvērtējuma punkti): 1. AUSTRĀLIJA 3 3 0 0 256-16 14 2. ĪRIJA 3 3 0 0 125-39 14 3. Argentīna 4 2 0 2 140-57 11 4. Rumānija 4 1 0 3 65-192 5 5. Namībija 4 0 0 4 28-310 0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu