Irbe Garkalnes pagastā vēlas būvēt sporta kompleksu (8)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikā spēlējošais Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Irbe paudis vēlmi Garkalnes pagastā būvēt ledus halli un sporta zāli, BNS apstiprināja Garkalnes pagasta padomes priekšsēdētājs Kārlis Cīrulis.

Viņš stāstīja, ka ar Irbi ticies vasarā, kad hokejists bijis Rīgā, tad arī "ievadītas sarunas", taču tās ir bijušas tikai sarunas un nekādas vienošanās nav noslēgtas, tikai pausta apņemšanās tikties un sarunas turpināt. "Nav vēl pat runāts, cik liela būs halle un kādas investīcijas tiks ieguldītas," sacīja Cīrulis. "Ir izteiktas vēlmes un panākta savstarpēja saprašanās." Cīrulis arī pastāstīja, ka Irbes nodoma realizēšanai ir noskatīts zemesgabals Garkalnes pagastā starp divām apdzīvotām vietām - Berģiem un Upesciemu, taču pagaidām vēl arī nav zināms, cik lielā teritorijā varētu sporta kompleksu būvēt. Tāpat Cīrulis pauda, ka pagaidām vēl nav zināms, kad sarunas par iespējamo kompleksa celtniecību varētu turpināties. Jau vēstīts, ka šogad jaunu ledus haļļu celtniecība gan sākta, gan jau pabeigta daudzviet Latvijā. SIA "Babītes hokeja halle" Rīgas rajona Babītes pagasta Piņķos pavasarī atklāja jauno "Siemens" ledus halli. Pērnā gada beigās jauna halle tapusi arī Ikšķilē. Tāpat runāts par ledus haļļu būvniecību Valmierā, Saldū, Jēkabpilī un Tukumā. Savukārt Skanstes ielas rajonā top vērienīga multifunkcionāla halle 2006.gada pasaules hokeja čempionāta vajadzībām, bet nodomu būvēt kompleksu ar jaunu hokeja laukumu esošās "Rīgas sporta pils" vietā paudis Jānis Naglis. Latvijas vārtsargam Artūram Irbem ir līgums ar Nacionālās hokeja līgas klubu Karolīnas "Hurricanes", taču šajā sezonā viņš spēlē zemākās hokeja līgās - vispirms Irbe tika nosūtīts uz "Hurricanes" fārmklubu Amerikas hokeja līgā Lovelas "Lock Monsters", kuras sastāvā viņš tomēr nevienu spēli neaizvadīja, bet tika nosūtīts uz vēl zemākās Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandu Džonstaunas "Chiefs". Pēc līguma Irbe šosezon saņems 2,7 miljonus dolāru, bet 2004./2005. gada sezonā viņa alga būs 2,5 miljoni dolāru.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu