"VEF Rīga" gūst graujošu uzvaru Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Janičenoks
Kristaps Janičenoks Foto: vefriga.com

"VEF Rīga" svētdien guva panākumu "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlē. Rīgas vienība ar 95:56 (24:13, 28:17, 27:17, 16:9) apspēlēja Tallinas "Kalev"/TLU, gūstot otro panākumu šosezon.

Rīgas vienība ar 95:56 (24:13, 28:17, 27:17, 16:9) apspēlēja Tallinas "Kalev"/TLU, gūstot otro panākumu šosezon.

Rīdzinieku sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Artūrs Ausējs, bet Artis Ate guva 17 punktus. Savukārt Andrejs Gražulis izcēlās ar "double-double", gūstot 16 punktus un sakrājot desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Kalev"/TLU sastāvā 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Bamba Fals, kurš kādreiz pārstāvējis "VEF Rīga" vienību.

Savukārt citā spēlē "Sporta klubs "Liepājas basketbols" ar 82:99 (25:28, 21:25, 18:28, 18:18) zaudēja Tallinas "TalTech".

Liepājniekiem 33 punktus guva Džastins Džonsons, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet "TalTech" sastāvā katrs pa 20 punktiem guva Levi Giese un Tomass Rādiks.

Vēl svētdien "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" savā laukumā ar 69:79 (23:14, 20:19, 11:31, 15:15) piekāpās Raplas "Avis Utilitas" komandai.

Jēkabpils vienības rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Rainers Hermanovskis, bet Jurijs Aleksejevs sakrāja "double-double" ar 15 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

Starpsezonā Liepājas basketbolā notika lielas pārmaiņas, jo beidza eksistēt "Betsafe"/"Liepāja" komanda, bet tika nodibināta biedrība "Sporta klubs "Liepājas basketbols", kas pārņēma basketbola lietas vēju pilsētā. "Liepājas" galvenais treneris ir Artūrs Štālbergs.

"VEF Rīga" sestdien mājās ar 102:68 sagrāva Raplas "Avis Utilitas" komandu, bet "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" mājās ar 54:88 zaudēja Tallinas "Kalev"/TLU vienībai.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Latvijas čempione "Ventspils", Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tiek uzskatītas par apvienotā čempionāta galvenajām favorītēm.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu