Kurucs ir gatavs sezonu sākt arī NBA Attīstības līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs jauno sezonu ir gatavs sākt arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā, turpinot adaptēties Ziemeļamerikas basketbolam, norādījis pats sportists.

Kurucs šobrīd piedalās NBA kluba Bruklinas "Nets" treniņnometnē, cīnoties par vietu sastāvā, taču gadījumā, ja viņam neizdosies izcīnīt vietu komandā, viņš ir gatavs doties uz Longailendas "Nets" vienību, kas spēlē NBA Attīstības līgā.

"Es noteikti izmantošu šādu iespēju, ja man tāda tiks piedāvāta. Es neesmu pret spēlēšanu Attīstības līgā, jo apzinos, ka tā būs lieliska iespēja progresēt un labāk adaptēties šajā basketbolā, izmēģinot jaunas lietas," Kuruca teikto citē portāls "netsdaily.com".

Latvijas basketbolists, kuru vasarā Bruklinas komanda nodraftēja ar 40.numuru, vēlāk ar "Nets" noslēdza līgumu uz četriem gadiem, tomēr viņš sezonu varētu sākt fārmklubā.

Kurucs gan norādījis, ka treniņnometnē darīs visu, lai jau sezonas sākumā tiktu pie spēles laika lielajā komandā. "Protams, šajā sezonā galvenais būs progresēt, taču es pacīnīšos arī par vietu komandā. Kas zina, varbūt izdosies visus pārsteigt," piebilda basketbolists.

Viņš arī skaidroja, ka pirms sezonas daudz strādājis svaru zālē. "Daudz svaru, bet man patīk, jo redzu, kā ķermenis kļūst spēcīgāks," sacīja Kurucs, atzīstot, ka palielinājis savu svaru par trim kilogramiem.

"Nets" komanda Bruklinā bāzējas kopš 2012.gada. Pēdējos trīs gadus komanda palikusi ārpus izslēgšanas turnīra, aizvadītajā sezonā ieņemot 12.vietu Austrumu konferencē.

"Nets" mājas spēles aizvada "Barclays Center" arēnā, kas atrodas astoņu kilometru attālumā no "Madison Square Garden", kur mači notiek Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks".

NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Andris Biedriņš, Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu