Sevastova pārvar Pekinas dubultspēļu turnīra pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā ar uzvaru sāka WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensības.

Sevastova, spēlējot duetā ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas, pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 3-6, 12:10 uzvarēja amerikānieti Betāniju Mateka-Sendsu un taivānieti Suveju Sje.

Pirmajā setā Latvijas un Krievijas duets panāca 4-0 savā labā, pēc tam ne bez grūtībām vadību nosargājot, bet otrajā setā ar 3-0 vadībā jau bija pretinieces, kuras breika pārsvaru saglabāja.

Savukārt supertaibreikā Sevastova un Pavļučenkova panāca 9:5 savā labā, taču neizmantoja četras mačbumbas pēc kārtas. Zīmīgi, ka pēc tam pie vienas mačbumbas tika arī Mateka-Sendsa/Sje, taču Sevastova un Pavļučenkova izglābās no zaudējuma, uzvarot trīs izspēlēs pēc kārtas.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 120 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Nākamajā kārtā Sevastova/Pavļučenkova tiksies ar beļģieti Elisu Mertensu un Nīderlandes pārstāvi Demi Šūrsu, kurām ir ceturtais numurs.

Pagājušajā nedēļā Sevastova un Pavļučenkova aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču Pavļučenkovas traumas dēļ no cīņas par vietu finālā viņas atteicās. Tāpat abas kopā septembra sākumā tika līdz ceturtdaļfinālam ASV atklātajā čempionātā.

Sevastova Pekinā veiksmīgi sākusi arī vienspēļu sacensības, kur liepājniece ir tikusi trešajā kārtā.

Pasaules ranga 20.vietas īpašniece pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura atrodama ranga 35.pozīcijā. Savukārt otrajā kārtā Sevastova pie uzvaras tika bez cīņas, jo planētas 18.rakete amerikāniete Medisona Kīza no spēles atteicās kreisā ceļgala traumas dēļ.

Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar pasaules ranga 38.vietas īpašnieci Donnu Vekiču no Horvātijas, kuru šosezon divas reizes jau uzvarējusi.

Otrdien vienspēļu otrajā kārtā zaudējumu cieta Aļona Ostapenko, kura mokoties ar plaukstas locītavas sāpēm, ar 0-6, 0-6 kapitulēja mājiniecei Vanai Cjanai.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu