Sevastova pārspēj Cibulkovu un atgriezīsies Latvijas pirmās raketes godā (1)

Pekinas WTA "Premier" turnīrs
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Zuma Press/Scanpix

Teicami Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīru turpina Anastasija Sevastova, kas prestižo sacensību ceturtdaļfinālā piektdien ar 6-3, 7-6 (5) pieveica Dominiku Cibulkovu no Slovākijas. Līdz ar to Sevastova jaunnedēļ kļūs par Latvijas pirmo raketi, WTA rangā apsteidzot Aļonu Ostapenko. Pusfinālā viņa spēkiem mērosies ar "US Open" čempioni Naomi Osaku. 

Sevastova pasaules rangā ir 20. vietā, bet Cibulkova ir planētas 30. rakete. Iekļūšana pusfinālā Sevastovai ļāvusi tikt pie 390 WTA ranga punktiem un atgūt Latvijas pirmās raketes nosaukumu, kuru pērn viņai atņēma Aļona Ostapenko.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova jau nopelnījusi 372 400 ASV dolāru prēmiju. 

Pusfinālā Sevastova spēkosies ar Naomi Osaku no Japānas, kura ir planētas sestā rakete, bet šajā turnīrā saņēmusi astoto numuru. Šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Osaka ceturtdaļfinālā smagā cīņā ar rezultātu 3-6, 6-4, 7-5 pārspēja Ķīnas sportisti Šuai Džanu, kura rangā ir 45. vietā.

Sevastova jau pie savas pirmās serves atspēlēja divas breikbumbas un jau nākamajā, trešajā, geimā "tīri" nobreikoja pretinieci, kas nākamajā ļāva panākt 3-1. Tuvu breikam liepājniece bija arī piektajā geimā, taču neizmantoja divas breikbumbas, pretiniecei izglābjoties no nonākšanas iedzinējos ar trim punktiem. Nākamais breiks bija devītajā geimā, kurā Sevastova atņēma pretinieces servi un setu uzvarēja ar 6-3.

Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Zuma Press/Scanpix

Otro setu Latvijas tenisiste iesāka ar zaudētu servi, bet jau nākamajā geimā revanšējās. Tāpat viņa savu servi zaudēja arī piektajā geimā, kurā uzvarēja tikai vienu izspēli. Pretēja situācija bija astotajā geimā, kurā Sevastova nobreikoja pretinieci un izlīdzināja mača rezultātu - 4-4, taču jau nākamajā geimā viņa pie savas serves palika uz nulles, kas slovākietei ļāva servēt par uzvaru setā.

Tiesa, Sevastova vēlreiz atņēma pretiniecei servi un neļāva uzvarēt setā, turpinājumā jau pati iegūdama tiesības servēt par uzvaru setā. Tomēr kļūdas divos saīsinātajos sitienos Sevastovai maksāja uzvaru geimā, līdz ar to bija jāaizvada taibreiks. Tajā viņa vispirms divreiz nobreikoja slovākieti un panāca 3:0. Pārsvars gan tika izlaists, taču vēlāk Sevastova tika pie divām mačbumbām, otro no tām izmantojot un gūstot virsroku ar 7:5.

Sevastova šajā mačā pieļāva trīs dubultkļūdas, kamēr Cibulkovai tādas bija astoņas. Latvijas tenisiste atzīmējās ar trīs "eisiem", bet Cibulkova izcēlās ar divām netveramajām servēm.

Pekinas turnīra 1/4 fināls: Sevastova - Cibulkova 6-3, 7-6 (5) 

Sevastova un Cibulkova līdz šim bija tikušās divas reizes, pirmo maču aizvadot 2010.gadā tieši turnīrā Pekinā, kad ar 2-6, 6-1, 6-2 uzvarēja Latvijas sportiste, bet nākamā cīņa bija šogad, kad ar 3-6, 1-6 Sidnejas WTA "Premier" sacensību pirmajā kārtā pārāka bija slovākiete.

Abas tenisistes nākamgad, visticamāk, spēkosies Federāciju kausa duelī, kas norisināsies Rīgā.

Sevastovas un Cibulkovas līdzšinējā statistika

 

Cibulkova savā pirmās kārtas mačā šajā turnīrā ar 6-3, 6-3 apspēlēja ranga 120.vietā esošo ķīnieti Jinjinu Duaņu, kura turnīrā bija saņēmusi "wild card", kam sekoja uzvara otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pret Austrāliju pārstāvošo planētas 33.raketi Darju Gavrilovu, bet pēc tam viņa ar 4-6, 6-2, 6-3 apspēlēja devītajā vietā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura turnīrā bija izlikta ar to pašu numuru.

Savukārt Sevastova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura rangā atrodama 39.pozīcijā, bet trešajā kārtā tika bez cīņas, jo kreisā ceļgala traumas dēļ maču nevarēja aizvadīt viņas otrās kārtas pretiniece Medisona Kīza no ASV, kura ir planētas 18.rakete. Astotdaļfinālā Sevastova ar 6-3, 6-2 uzvarēja Donnu Vekiču no Horvātijas, kura ir ranga 38.pozīcijā.

Karjeras laikā Cibulkova izcīnījusi astoņus WTA titulus, bet šosezon viņa sasniegusi finālu Budapeštas WTA "International" sacensībās un Strasbūras WTA "International" turnīrā, abas reizes gan izšķirošajā mačā zaudējot. Vēl pagājušajā gadā slovākiete sasniedza ranga ceturto pozīciju, kas ir bijis viņas līdz šim augstākais sasniegums.

Vēl 2016.gadā Cibulkova negaidīti uzvarēja WTA sezonas noslēguma turnīrā.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā ir labākais sasniegums.

Pagājušajā nedēļā Sevastova zaudēja Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā, kas viņai bija pirmais turnīrs pēc lieliski aizvadītā ASV atklātā čempionāta, kur liepājniece sasniedza pusfinālu. Tāpat viņa jūlijā uzvarēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet jūnijā zaudēja Maljorkas WTA "International" sērijas sacensību izšķirošajā spēlē. Tāpat Sevastova šosezon spēlējusi Brisbenas un Čārlstonas turnīru pusfinālā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu piedalījās arī šī turnīra dubultspēlēs, kur gan cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Tikmēr Pekinas sacensībās ar 12.numuru izliktā Aļona Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 36.rakete, tomēr vēlāk Latvijas pārstāve, kuru piemeklējusi rokas trauma, ar 0-6, 0-6 smagi zaudēja "wild card" saņēmušajai ķīnietei Vanai Cjanai, kura pasaules rangā atrodas 34.vietā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu