Bertāns atgriežas laukumā un spēlē sekmīgi NBA mačā`

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/LETA

Veselības problēmu dēļ divas spēles izlaidušais Dāvis Bertāns trešdien atgriezās laukumā, demonstrējot sekmīgu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā.

Bertāna pārstāvētā komanda Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 103:104 (32:30, 27:31, 18:20, 26:24) piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā viņš guva 8 punktus, trāpot 3 no 3 soda metieniem, 1 no 2 tālmetieniem un arī vienīgo izpildīto divpunktu metienu. 

Bertāns arī izcīnīja 5 atlēkušās bumbas, veica 2 rezultatīvas piespēles, bloķēja 1 metienu, pārtvēra 1 bumbu un spēli pabeidza ar pozitīvu +/- rādītāju +9.

Iepriekšējās divās "Spurs" spēlēs Bertāns nepiedalījās, jo viņš bija ievietots tā sauktajā "concussion protocol". Proti, mediķi manīja smadzeņu satricinājuma pazīmes.

Aizvadītajā mačā "Spurs" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Demars Derouzens, 21 iemeta Rūdijs Gejs, bet ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Lamarkuss Oldridžs.

"Grizzlies" sastāvā 30 punktus guva Maikls Konlijs, kura kontā arī 9 rezultatīvas piespēles, bet Spānijas basketbolists Marks Gazols iemeta 20 punktus un savāca 10 atlēkušās bumbas.

Dāvis Bertāns aizsardzībā pret Marku Gazolu
Dāvis Bertāns aizsardzībā pret Marku Gazolu Foto: AP/Scanpix

Bertāns pirmo reizi laukumā nāca cīņas piektajā minūtē un jau sākumā demonstrēja aktīvu sniegumu, palīdzot "Spurs" atspēlēties no dažu punktu deficīta. Savukārt nedaudz mazāk kā minūti līdz pirmās ceturtdaļas beigām viņš realizēja tālmetienu ar sodu, kamēr Sanantonio komanda pirmo ceturksni noslēdza ar nelielu vadību (32:30).

Uzreiz pēc pirmās ceturtdaļas latvietis gan tika nomainīts un laukumā atgriezās vien trešā ceturkšņa beigās, kad paguva izcelties ar vēl diviem precīziem soda metieniem. Savukārt spēles beigās Bertāna laukumā nebija, bet "Spurs" nespēja nosargāt pāris punktus vadību.

Vēl 1,2 sekundes pirms beigām Derouzens ar precīzu divpunktnieku šķietami nodrošināja "Spurs" uzvaru (103:102), tomēr 0,5 sekundes vēlāk noteikumus pārkāpa Gejs, kā rezultātā Gasols aukstasinīgi realizēja divus soda metienus, "Grizzlies" tiekot pie dramatiskas uzvaras.

Sanantonio vienība ar 8 uzvarām un 9 zaudējumiem ieņem patlaban 11. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt Memfisas klubs izcīnījis 5. panākumu pēc kārtas, kas ļāvis komandai kļūt par Rietumu konferences līdervienību ar 12 uzvarām un 5 zaudējumiem.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Indiānas "Pacers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu