Rolands Freimanis: Jābrauc uz Slovēniju un jāuzvar

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Paula Čurkste/LETA

​Gaidāmā Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēle svētdien Slovēnijā pret mājiniekiem Latvijas basketbola izlasei būs ārkārtīgi svarīga un tajā nebūs citu variantu kā vien uzvarēt, uzskata komandas uzbrucējs Rolands Freimanis.

Latvijas izlase ceturtdien savā laukumā ar 75:84 piekāpās tiešajiem konkurentiem tabulā Melnkalnes valstsvienībai. Tādējādi I grupā saasinājusies cīņa par pēdējo, trešo, ceļazīmi uz Pasaules kausu.

 

Freimanis, kurš mačā pret Melnkalni atgriezās izlasē pēc gada pārtraukuma, sarunā ar TVNET sacīja, ka zaudējuma pamatā bija latviešu pašu neizpildītais spēles plāns.

"Tiesneši jau no paša sākuma sāka svilpt pa labi un pa kreisi. Divas nesportiskās piezīmes, trīs tehniskās. Tā viņi pazaudēja spēles grožus, taču tiesnešus zaudējumā nevainojam. Spēli zaudējām tikai tāpēc, ka neizpildījām mača plānu," cīņu Rīgā rezumēja uzbrucējs.

Gaidāmais mačs Slovēnijā pret vietējo izlasi, Freimaņaprāt, būs ārkārtīgi svarīgs.

"Nav ko daudz domāt un analizēt spēli pret Melnkalni. Jābrauc uz Slovēniju, jāspēlē un jāuzvar. Nav jau citu variantu. Atkāpties vairs nav kur," tiešs bija Freimanis. 

Izlasē jau 96 mačus aizvadījušais basketbolists pret Melnkalni laukumā pabija tikai minūti un 25 sekundes, šajā laikā grozu neapdraudot. Viņš esot apmierināts ar jebkādu sev piešķirto lomu valsts galvenajā basketbola komandā. 

"Es izlasē savas spēles jau esmu nospēlējis. Patīkami, ka pasauca palīgā, vienmēr esmu priecīgs palīdzēt izlasei. Profesionālajā karjerā nejūtos kā veterāns, bet izlasē gan," pastāstīja 30 gadus vecais Freimanis. "Esmu kā džokers. Ja vajag, varu iziet laukumā un "iešaut" kādu trīnīti. Man nav svarīgi, cik minūtes pavadu laukumā."

Spēka uzbrucējs šosezon pārstāv Grieķijas augstākās līgas komandu Lemnosas "Ifaistos". Viņš atklāja, ka komandā ar algu izmaksu viss ir kārtībā, jo komandai ir bagāts īpašnieks ar augstiem mērķiem.

"Dzīvoju uz salas, viss forši. Laikapstākļi tikai nav tie labākie. Tomēr, tas ir mans darbs un nav pretenziju. Nav slikta vieta, kur būt, jo Eiropā lielā daļā komandu algu izmaksas kavējas. Protams, kādu dienu labprāt atgrieztos arī Turcijas čempionātā," ieskatu potenciālajā karjeras attīstībā sniedza Freimanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu