Bartone: ar Ostapenko esam labas draudzenes, taču par tenisu nerunājam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kamilla Bartone
Kamilla Bartone Foto: www.itftennis.com

Aļona Ostapenko ir laba draudzene Kamillai Bartonei, taču viņas par tenisu savā starpā nerunā, intervijā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) mājaslapā pastāstījusi 16 gadus vecā Latvijas tenisiste.

Bratone intervijā atzīst, ka Ostapenko pērn izcīnītā uzvara "French Open" kalpo par lielu motivāciju, turklāt abas tenisistes pazīst viena otru jau vairākus gadus.

"Viņas mamma (Jeļena Jakovļeva) bija mana trenere laika posmā no 6 līdz 13 gadu vecumam. Aļona man ir laba draudzene, bet par tenisu mēs nerunājam, jo tā mūsu dzīvēs tāpat ir jau ļoti daudz. Runājam par visu ko citu, piemēram, puišiem," smaidot pastāstīja Bartone. 

Latvijas tenisiste pauž cerību, ka arī viņai kādreiz izdosies uzvarēt "Grand Slam" turnīrā.

"Arī es vēlos izcīnīt "Grand Slam" titulu. Ja viņa to paveica, kāpēc lai es to nevarētu?"

Bartone pārcēlusies no Rīgas uz Diseldorfu, jo Vācijā viņa varot strādāt ar labākiem treneriem.

"Pirmo reizi tenisa kortā izgāju piecu gadu vecumā, bet man tas nepatika un nogāju no laukuma raudādama. Nākamreiz kortā izgāju sešos gados, un man tas (teniss) uzreiz iepatikās, nevarēju pārstāt spēlēt. Tad man radās īsta apsēstība ar tenisu," pastāstīja sportiste.

1986. gadā tika dibināts "Grand Slam" attīstības fonds, lai veicinātu jauno tenisistu izaugsmi visā pasaulē.

"Man ļoti daudz nozīmē tas, ka varu piedalīties "Grand Slam" izaugsmes komandā, jo teniss prasa lielus naudas tēriņus. Es nevarētu spēlēt šajos turnīros, jo mani vecāki nav miljonāri," uzsver Bartone.

Decembra sākumā šis fonds 22 tīņiem (10 puišiem un 12 meitenēm) atbalstīja dalību Maiami (ASV) notikušajā "Orange Bowl" turnīrā, kas tiek uzskatīts par neoficiālu pasaules junioru čempionātu. Treniņnometne kopā ar sacensībām ilga četras nedēļas.

Šie 22 pusaudži ir no 16 valstīm, un dažās no tām izaugsme tenisā ir ļoti grūti īstenojama - Bulgārija, Burundi, Ķīna, Kipra, Ēģipte, Gvatemala, Honkonga, Dienvidkoreja, Latvija, Ziemeļu Marianas Salas, Peru, Puertoriko, Rumānija, Slovēnija, Dienvidāfrikas Republika un Turcija.

Bartone decembra sākumā notikušajā "Orange Bowl" cieta zaudējumu sacensību otrajā kārtā gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā.

ITF junioru rangā Bartone ieņem 27. vietu. "Orange Bowl" turnīrā viņa startēja U-18 meiteņu grupā.

"Orange Bowl" turnīram tāpat kā "Grand Slam" sacensībām junioru līmenī piešķirts prestižākais "Grade A" līmenis.

Iepriekšējo reizi kāda Latvijas tenisiste "Orange Bowl" turnīrā piedalījās pērn, kad Daniela Vismane apstājās astotdaļfinālā.

2014.gadā Krista Cērpiņa nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, bet pamatturnīrā 2013.gadā līdz trešajai kārtai aizkļuva Aļona Ostapenko.

2000.gadā šajā turnīrā vecuma grupā līdz 12 gadiem otro vietu izcīnīja latvietis Kārlis Lejnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu