Ovečkins gūst 37. vārtus šosezon NHL un panāk slaveno Fjodorovu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Aleksandrs Ovečkins trešdien guva savus 37. vārtus šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī Krievijas rezultatīvāko hokejistu sarakstā panāca slaveno Sergeju Fjodorovu.

Ovečkina pārstāvētā NHL čempionvienība Vašingtonas "Capitals" izbraukumā ar rezultātu 3:6 piekāpās Toronto "Maple Leafs" vienībai, piedzīvojot jau 7. zaudējumu pēc kārtas.

Pašlaik 33 gadus vecais Ovečkins vārtus guva otrajā periodā, izvirzot "Capitals" komandu 2:1 vadībā.

Ovečkinam tie bija 37. vārti šosezon, kas ir labākais rādītājs NHL. Krievijas hokejista rēķinā ir arī 20 rezultatīvas piespēles.

Krievijas uzbrucējam vārtu guvēju statistikas ailītē tuvākie sekotāji ar 30 precīziem metieniem ir trīs spēlētāji - Breidens Points (Tampabejas "Lightning"), Džons Tavaress (Toronto "Maple Leafs") un Džefs Skiners (Bufalo "Sabres").

Kopumā NHL spēlētāja karjeras laikā Ovečkins sakrājis 1179 rezultativitātes punktus (644 vārti + 535 piespēles).

Ovečkins panācis slaveno Sergeju Fjodorovu, kurš līdz šim bija visu laiku rezultatīvākais Krievijā dzimušais hokejists ar 1179 punktiem NHL regulārajā čempionātā.

Pašlaik 49 gadus vecais Fjodorovs karjeras laikā pārstāvēja vairākas NHL komandas - Detroitas "Red Wings", Anaheimas "Mighty Ducks", Kolumbusas "Blue Jackets" un arī Vašingtonas "Capitals".

Fjodorovs hokejista karjerā trīs reizes izcīnīja Stenlija kausu kopā ar "Red Wings" komandu -  1997., 1998. 2002. gadā.

Savukārt Ovečkins pērn pirmo reizi karjerā tika pie NHL čempionu trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu