Tomass Dukurs Sanktmoricas trasē izcīna ceturto vietu

M. Dukurs pieļauj rupju kļūdu starta ieskrējienā
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Skeletonists Tomass Dukurs piektdien Pasaules kausa (PK) posma sacensībās Šveices trasē Sanktmoricā izcīnīja ceturto vietu, kamēr viņa jaunākais brālis Martins Dukurs pēc ļoti rupjas kļūdas pirmā brauciena ieskrējienā ierindojās astotajā vietā. 

Pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš trasi veica pēc minūtes un 8,20 sekundēm. 0,30 sekundes viņam zaudēja krievs Ņikita Tregubovs, bet cits Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs līderim piekāpās 0,33 sekundes, ieņemot trešo pozīciju. 

Tomass Dukurs veica labu braucienu un no Juna atpalika 0,41 sekundi. Tikmēr ļoti rupju kļūdu startā pieļāva Martins Dukurs, kurš ieskrējiena laikā izrāva skeletonu no gropes, kā rezultātā pastāvēja bažas, vai viņš tiks pie otrā brauciena. 25 dalībnieku konkurencē Martins ieņēma 20. vietu un otrajam braucienam spēja kvalificēties.  

No Juna jaunākais no brāļiem Dukuriem atpalika 1,57 sekundes. 

Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: EPA/Scanpix

Otrajā braucienā M. Dukurs brauca teicami un pakāpās par 12 pozīcijām posma kopvērtējumā. Savukārt T. Dukurs saglabāja ceturto vietu, kas ir viņa šīs sezonas labākais rādītājs. 

Pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Juns, kurš divu braucienu summā par 0,20 sekundēm pārspēja Tretjakovu un par 0,27 sekundēm Tregubovu. T. Dukurs Dienvidkorejas pārstāvim zaudēja 0,74 sekundes. 

Rezultāti divu braucienu summā

1. Sunbins Juns (Dienvidkoreja) 2:15,96

2. Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) +0,20

3. Ņikita Tregubovs (Krievija) +0,27

4. Tomass Dukurs (Latvija) +0,74

5. Aksels Jungs (Vācija) +0,78

6. Kristofers Grothers (Vācija) +1,59

-------------

8. Martins Dukurs (Latvija) +1,81

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā ar iegūtiem 1045 punktiem līderis ir Juns, 1044 punkti dod otro pozīciju Tretjakovam, bet Tregubovs ar 969 punktiem ir trešais. 

M. Dukurs ar nopelnītiem 931 ieņem piekto vietu, viņam ar 880 punktiem seko T. Dukurs. Šteinbergs ar 300 punktiem ir 24. pozīcijā.

Plkst. 14 sacensības sāks sievietes, bet Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna nepiedalīsies.

 Sanktmoricas posma kopvērtējums
 Sanktmoricas posma kopvērtējums Foto: Ekrānšāviņš

Pēc sacensībām Sanktmoricā divi posmi paredzēti Ziemeļamerikā, no kuriem viens Leikplesidā (ASV), otrs Kalgari (Kanāda).

Pasaules čempionāts risināsies martā Vistleras trasē Kanādā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu