Dainis Dukurs: Pirms varbūt 20 gadiem cīnījāmies par otro braucienu

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dainis Dukurs
Dainis Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Martina un Tomasa Dukura tēvs un treneris Dainis Dukurs pēc Pasaules kausa (PK) izcīņas posma Sanktmoricā (Šveice) atcerējās, ka pirms varbūt 20 gadiem viņa audzēkņiem nācās cīnīties, lai tiktu pie otrā brauciena. Piektdien tā gadījās Martinam, kuram pirmā brauciena ieskrējienā no gropes izlēca ārā skeletons, kā rezultātā tika zaudēts daudz laika, bet viņš kā pēdējais spēja kvalificēties otrajam braucienam.

"Kopumā jau nav slikti, bet varēja būt labāk," par aizvadītajām sacensībām sarunā ar TVNET teica Dainis Dukurs. "Šoreiz viss tā salikās... Trase bija labā stāvoklī, tā ir īpatnēja, jo ir vienīgā dabīgā pasaulē. No rīta gan bija -24 grādu liels sals. Tā īsti nav ledus trase, bet gan sniega masa, un viss notiek mazliet savādāk nekā uz ledus. Bet tā ir interesanta, ir patīkami braukt. Šogad bija arī vairākas rozīnītes."

Pirmajā braucienā rupji kļūdījās Martins Dukurš, kuram starta ieskrējiena laikā skeletons izlēca ārā no gropes, kā rezultātā viņš zaudēja daudz laika, bet pie otrā brauciena viņš tika. 

"Tā bija viņa paša vaina, grope bija laba. Izlidoja tikai divi cilvēki. Tie, kas riskēja skriet gar pašu apmali, liekot iekšā tālāko slidu gropē; ir diezgan liels risks. Mēs to darījām, jo tā ir vieglāk izbraukt pirmo virāžu," skaidroja Dainis Dukurs. "Liekas, arī trases cilvēki redzēja, ka ir problēma, bet nevienu vārdu negribu teikt viņu virzienā, jo grope bija tiešām laba. Bija tāds neliels kūkums, kuru viņi mazliet palaboja, un otrajā braucienā jau bija okei. Bet pretenziju mums nav."

Tomass Dukurs izcīnīja ceturto vietu, kas šosezon ir viņa labākais rezultāts. Martins Dukurs ar visu kļūdu ieņēma astoto vietu, lai gan pēc pirmā brauciena bija 20., kas ir noslēdzošā pozīcija, lai kvalificētos otrajam braucienam. 

Sanktmoricas posma kopvērtējums

1. Sunbins Juns (Dienvidkoreja) 2:15,96

2. Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) +0,20

3. Ņikita Tregubovs (Krievija) +0,27

4. Tomass Dukurs (Latvija) +0,74

5. Aksels Jungs (Vācija) +0,78

6. Kristofers Grothers (Vācija) +1,59

-------------

8. Martins Dukurs (Latvija) +1,81

"Atceros, ka pirms varbūt 20 gadiem cīnījāmies par otro braucienu. No tā šķīra tikai dažas simtdaļas. Cepuri nost par rezultātu, par savākšanos. Konkurenti arī labi brauca, bija grūti cīnīties. Korejietis [Sunbins Juns] ļoti labi brauca, krieviem [Aleksandrs Tretjakovs un Ņikita Tregubovs] labi slīd. Mums pašiem jāatrod savas vājās vietas," sacīja treneris. 

Lielāko uzsvaru šosezon skeletonisti liek uz Eiropas čempionātu (EČ) un pasaules čempionātu (PČ). Pagājušajā nedēļā EČ Īglsā Martins 10. gadu pēc kārtas izcīnīja Vecā kontinenta čempiontitulu, savukārt Tomass ieguva ceturto vietu. 

Sezonas turpināsies Ziemeļamerikā. Viens PK posms risināsies Leikplesidā (ASV), otrs Kalgari (Kanāda). Tomass Dukurs izlaidīs Leiplesidas posmu un dosies trenēties uz Vistleru, kur risināsies pasaules čempionāts, bet Martins Dukurs piedalīsies abos PK posmos un PČ. 

Tomass Dukurs sacensībās Sanktmoricā
Tomass Dukurs sacensībās Sanktmoricā Foto: EPA/Scanpix

Sanktmoricā slimības dēļ nevarēja piedalīties Ivo Šteinbergs.

"Vēl vakardien cerējām, ka Ivo nobrauks divus treniņbraucienus un piedalīsies sacensībās, bet diemžēl viņam palika vēl sliktāk un nolēma, ka nebrauks. Tas ir pat vēl sliktāk nekā, kad no gropes izlec skeletons," pastāstīja Dainis Dukurs. 

Skeletonisti 10 dienas plāno pavadīt Latvijā un pēc tam dosies uz Ziemeļameriku. 

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā ar iegūtiem 1045 punktiem līderis ir Juns, 1044 punkti dod otro pozīciju Tretjakovam, bet Tregubovs ar 969 punktiem ir trešais. 

M. Dukurs ar nopelnītiem 931 ieņem piekto vietu, viņam ar 880 punktiem seko T. Dukurs. Šteinbergs ar 300 punktiem ir 24. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu