Bertāns atgriezies NBA trāpīgāko tālmetēju līderpozīcijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") pēc veiksmīgi aizvadītās pēdējās spēles atgriezies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko tālmetienu snaiperu saraksta pirmajā vietā. 

Bertāna pārstāvētā "Spurs" komanda iepriekšējā mačā ar 108:107 uzvarēja Memfisas "Grizzlies" basketbolistus.

Latvijas snaiperis izcēlās ar gūtiem 17 punktiem, turklāt viņš realizēja visus četrus izmestos tālmetienus, kas viņam ļāva atgūt līderpozīciju līgas trīs punktu metienu precizitātē. 

Bertāns šosezon izmetis 229 tālmetienus, no kuriem iemetis 109 jeb 47,6%. Otrajā vietā ar 47,5% ir Sets Karijs no Portlendas "Trail Blazers" komandas. Viņš no izmestajiem 139 metieniem grozā trāpījis 66.

Trešo vietu ar 46,5% ieņem Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" komandā Džo Hariss, kam no izmestajiem 275 tālmetieniem izdevies iemest 128.

Bertāns jau šosezon vairākkārt bijis līgas labākais tālmetienu snaiperis, bet šo godu uz brīdi pazaudēja. Tiesa, tagad atgriezies virsotnē. Vidēji mačā viņš iemetis 2,1 trīspunktu metienu.

Skaitļi nemelo: Bertāns ir pelnījis piedalīties NBA tālmetienu konkursā

26 gadus vecais Bertāns cerēja piedalīties NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, bet līga viņa vēlmi noraidīja, norādot, ka latvietis izpildot par maz trejaču. Taču konkursā piedalīsies spēlētāji, kuri izpilda mazāk tālmetienu nekā Bertāns. 

Sociālajos tīklos risinājās akcija - #LetBertansShoot jeb ļaujiet Bertānam mest, kas aicina Latvijas basketbolistu iekļaut dalībai NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu