Porziņģis uzsāk pilnvērtīgus komandas treniņus

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis Foto: www.mavs.com

Kristaps Porziņģis trešdien pilnvērtīgi iesaistīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" treniņos, atklājis Latvijas basketbolists un komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģis turpina atlabt no ceļgala savainojuma, kuru viņš guva pirms 13 mēnešiem. Latvijas basketbolists otrdien aizvadīja treniņu, kurā viņš spēlējis basketbolu 3 pret 3.

"Jūtos lieliski un esmu ļoti satraukts, ka drīz varēšu atgriezties laukumā. Nevaru vien sagaidīt. Otrdien man bija treniņš trijatā pret trijiem, bet trešdien būs mans pirmais treniņš piecatā pret pieciem, bez jebkādiem ierobežojumiem," stāstīja Porziņģis.

"Mavericks" galvenais treneris Kārlails paudis cerību, ka drīzumā Porziņģis varēs pilnvērtīgi piedalīties komandas treniņos.

"KP klājas labi. Skatījos, kā viņš spēlē 3 pret 3, paveicot laukumā iespaidīgas lietas. Izredzes, ka viņš būs kopā ar mums laukumā, ir ārkārtīgi aizraujošas," kluba mājaslapā citēts Kārlails. 

"Vēl neesam līdz tam nonākuši, taču viņš virzās uz priekšu un kaut kad drīzumā trenēsies kopā ar mums," teica "Mavericks" galvenais treneris.

Kārlails un arī "Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kjūbans iepriekš izteicās, ka Porziņģis šosezon laukumā nedosies.

Latvijas basketbolists dodas līdzi komandai izbraukuma mačos un spēļu laikā atrodas uz soliņa. Otrdien mača laikā Porziņģis sēdēja blakus Kjūbanam, savā starpā daudz komunicējot. 

"Man patīk viss, ko viņā redzu. Patīk pozīcijas izvēle, pārliecība, koncentrēšanās uz niansēm, attieksme. Tomēr šobrīd pats galvenais ir, lai atlabšanas process veiksmīgi ritētu uz priekšu," uzsver Kārlails.

23 gadus vecais Porziņģis apjomīgā maiņas darījumā pirms aptuveni pusotram mēneša no Ņujorkas "Knicks" pārcēlās uz Dalasas "Mavericks".

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

"Mavericks" ar 27 uzvarām 67 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 14.vietu un reāli nepretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu