Fetels: Leklērs man izdarīs spiedienu visu sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs
Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs Foto: EPA/Scanpix

Talantīgais Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" pilots Šarls Leklērs pakļaus savu komandas biedru Sebastjanu Fetelu spiedienam, uzskata vācietis.

21 gadu vecais Leklērs šogad aizvada savu otro sezonu F-1, kļūstot par otru jaunāko "Ferrari" pilotu, kas sēdies pie vienības stūres. Pagājušajā sezonā pilots pārstāvēja "Sauber" komandu un čempionāta noslēgumā ierindojās 13.vietā.

Atklāšanas posmā Austrālijā "Ferrari" piloti Fetels un Leklērs ierindojās vien attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā, visus pārsteidzot, jo pirmssezonas testos vienība uzrādīja labākos laikus un tika piesaukta kā galvenā favorīte.

"Leklērs izdarīs spiedienu uz mani visu sezonu," pēc sacīkstēm sacīja Fetels. "Tā būs ļoti sīva cīņa. Viņš ir ļoti talantīgs. Esmu drošs, ka mums būs spraigas un smagas cīņas, bet visvairāk es ceru, ka kopā būs jautri."

Ar parādīto sniegumu apmierināts bija "Ferrari" boss Matija Binoto.

"Ja mēs vērtētu viņa visas nedēļas sniegumu, tad tas bija diezgan labs," par Leklēra paveikto sacīja Binoto. "Šarla kvalifikācija nebija perfekta, viņš to zina. Viņš nobrauca labi pirmo un otro, taču ne pārāk veiksmīgi trešo kārtu, bet kopumā Šarlam bija laba nedēļas nogale."

Sacīkstēs Austrālijā abi piloti startā gandrīz sadūrās, kad Leklērs centās apdzīt komandas biedru pa ārējo malu. Dažāda taktikas izvēle iebraukšanai boksos sacīkstes laikā ļāva Leklēram strauji pietuvoties Fetelam, taču komandas vadība pa radio ziņoja, lai viņš paliek aiz vācieša.

Pirms sacīkstēm Fetels izteicās, ka komanda neaizliedz sacensties savā starpā. Taču, kad Binoto tika lūgts komentēt radušos situāciju, komandas priekšnieks atbildēja, ka vācietim šādās situācijās būs priekšroka.

"Sebastjans cīnijās ar tempu, tāpēc, ka mašīna nebija ātra. Šarls izdarīja labu darbu. Bija palikuši desmit apļi un mēs nevēlējāmies lieki riskēt. Tajā brīdī necīnījāmies par augstākām vietām. Prioritāte bija iegūt punktus," noslēdza Binoto.

Kopumā nedēļas nogale bija sarūgtinājums "Ferrari" faniem, jo kvalifikācijā Fetels bija par 0,7 sekundēm lēnāks par čempionu Lūisu Hamiltonu no "Mercedes", savukārt sacīkstēs finišā atpalika par nepilnu minūti.

Fetels nemācēja skaidrot, kas noticis ar mašīnu Austrālijā.

"Acīmredzot mums kaut kā pietrūkst," teica Fetels. "Pašlaik mums nav atbildes. Mums jāatskatās uz to un jāpārdomā, ko izdarījām nepareizi. Esmu drošs, ka mēs atradīsim, kur slēpjas vaina, jo zinām, ka mums ir laba mašīna," noslēdza Fetels.

Nākamais F-1 posms norisināsies pēc divām nedēļām Bahreinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu