Stojanovičs: Vēl jāizdara daudz izvēļu, būs gara nakts

TVNET no Skopjes
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenajam trenerim Slavišam Stojanovičam pirms ceturtdien gaidāmās 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēles pret Ziemeļmaķedoniju vēl jāizdara daudz izvēļu saistībā ar konkrētiem taktiskajiem un sastāva risinājumiem, tāpēc treneru štābam esot gaidāma gara nakts.

Stojanovičs oficiālajā pirmsspēles preses konferencē pauda, ka jau ilgu laiku seko līdzi Ziemeļmaķedonijas futbola izlasei. Pretiniekiem esot daudz augstas raudzes spēlētāju, kuri ikdienā spēlē vadošajās Eiropas līgās. Viņš piebilda, ka, atšķirībā no Latvijas izlases futbolistiem, ziemeļmaķedonieši savos klubos ir līderi.

"Domāju, ka Ziemeļmaķedonija ir šīs EČ kvalifikācijas grupas "klusie līderi" jeb tumšais zirdziņš. Šajā grupā ikviena komanda var pārsteigt," sacīja Stojanovičs.

Gaidāmā spēle ceturtdien būs īpaša Ziemeļmaķedonijas izlases kapteinim Goranam Pandevam, kurš valstsvienībā aizvadīs savu 100.spēli. Latvijas komandas treneris gan atturējās komentēt, vai pret Pandevu latvieši lietos kādus īpašus neitralizēšanas paņēmienus. 

Savā pirmajā tikšanās reizē ar Latvijas medijiem Stojanovičs pauda, ka novērojis latviešos motivācijas un degsmes trūkumu, pārstāvot futbola izlasi. Pēc trim treniņiem (viens Jelgavā, divi Skopjē), treneris esot gandarīts par redzēto.

"Esmu gandarīts, ka spēlētāji ātri pieņem to, ko prasu no viņiem. Mums ļoti īsā laikā jāizdara ļoti daudz. Protams, jāņem vērā, ka treniņš un spēle ir divas dažādas lietas," sacīja treneris.

Latvijas izlases treneru korpusu gaidot gara nakts uz ceturtdienu, jo jāizdara daudz izvēļu. Uz TVNET jautājumu, vai tiek diskutēts arī par to, kurš sargās vārtus, treneris gan konkrētu atbildi nesniedza.

"Protams, diskusiju ir daudz. Mums jāizdara daudz izvēļu, kas saistītas ar starta vienpadsmitnieku. Mēģinām apkopot visu informāciju, kas iegūta gan treniņos, gan ārpus laukuma. Dažus spēlētājus pazīstu ļoti labi, dažus nedaudz, bet citus tikai sāku iepazīt. Ceru, ka izdarīsim pareizās izvēles," savu redzējumu skaidroja Stojanovičs.

Latvijas izlasei joprojām nav kapteiņa, arī par šo jautājumu vēl lems. Stojanovičs vēl domāšot, vai atstāt kapteiņa izvēli komandas ziņā. Viņš vēloties, lai par kapteini kļūst futbolists, kurš apsēju ar "C" burtu varēs godam nēsāt arī nākotnē. 

2020. gada EČ kvalifikācijas turnīra tupinājumā Latvijas izlase svētdien izbraukumā spēlēs pret Poliju. Šajā atlases ciklā Latvijas izlasei apakšgrupā pretī stāsies vēl arī Austrija, Slovēnija un Izraēla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu