Riteņbraucējs Flaksis izcīna 60.vietu Normandijas tūres ceturtajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Holowesko Citadel Racing team komandas arhīvs.

Latvijas šosejas riteņbraucējs Andžs Flaksis no kontinentālā līmeņa komandas "Arapahoe - Hincapie p/b BMC" ceturtdien ieņēma 60. vietu "Tour de Normandie" (UCI kat.2.2) ceturtajā posmā.

Uzvaru solo finišā svinēja norvēģis Ūle Furfangs no "Joker Fuel of Norway" vienības, kurš 173 kilometrus garās distances finišu šķērsoja pēc trasē pavadītām četrām stundām septiņām minūtēm un sešām sekundēm, tuvāko sekotāju, beļģi Eliasu van Brisegemu ("Tarteletto - Isorex"), pārspējot par 12 sekundēm.

Flaksis finišu sasniedza lielajā grupā 32 sekundes aiz uzvarētāja, tiekot klasificēts 60.vietā.

Kopvērtējuma vadībā izvirzījies Furfangs, kamēr Flaksis pēc šodienas pakāpies uz 45.vietu, pirmajai pozīcijai zaudējot vienu minūti un vienu sekundi.

Normandijas tūre septiņu posmu garumā ilgs līdz svētdienai. Pērn Flaksis kopvērtējumā ieņēma 51.vietu.

"Hincapie Racing" komanda pēc vienas sezonas profesionālās kontinentālās vienības statusā atgriezusies kontinentālajā līmenī.

Flaksis, kurš 2012.gadā kļuva par Eiropas U-23 vicečempionu grupas braucienā, ASV šosejas riteņbraukšanas komandas pārstāv kopš 2012. gada. Izņēmums bija 2014.gads, kad sportists atgriezās Latvijā, lai aizstāvētu "Rietumu Delfin" vienības godu.

Flaksis jūnija beigās izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionāta grupas braucienā, bija piektais "Baltic Chain" velobrauciena kopvērtējumā. Vienlaikus viņš arī paveica ļoti nozīmīgu darbu savas pārstāvētās komandas labā virknē prestižu daudzdienu un viendienu sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu