Aļona Ostapenko: Man atkal jākļūst bezbailīgai (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tenisistes Aļonas Ostapenko sniegumu šosezon ietekmējis sagatavošanās posms pēc plaukstas savainojuma, kas liedzis sportistei būt labākajā formā. Viņa neslēpj, ka kļuvis arī psiholoģiski grūtāk, jo kortā pārāk daudz domā un zaudējusi bezbailīgumu. 

"Plaukstas locītavas trauma mani izsita no pirmssezonas sagatavošanās grafika. Nevarēju izdarīt visu, ko biju ieplānojusi," WTA mājas lapā citēta Ostapenko. "Tagad to visu cenšos kompensēt un atgriezties formā. Man ļoti patīk spēlēt uz grunts seguma. Jūtos krietni pārliecinātāka par saviem spēkiem nekā iepriekš, bet arī saprotu, ka varu kļūt vēl labāka tenisiste."

Patlaban Ostapenko WTA rangā ieņem 31. pozīciju. 

"Kad kortā sāc daudz domāt, no tā ir grūti izvairīties," sacīja Ostapenko. "Grūti atgūt iepriekš bezbailīgo sajūtu. Esmu kļuvusi par citu cilvēku, raugoties uz reitinga pozīciju un spēlētāju, kas ieguvusi "Grand Slam" titulu."

Atgādināsim, ka 2017. gadā Ostapenko sensacionāli kļuva par "French Open" čempioni, gūstot savu nozīmīgāko panākumu karjerā. 

"Reizēm, dodoties kortā, skaitos favorītes statusā un nevaru izbēgt no domām, ka nedrīkst zaudēt. Tāpēc saprotu, ka arī pretiniece spēlē labi. Tas uzliek spiedienu, un vēlos spēlēt pēc iespējas labāk. Tajā pašā laikā spēlēju sliktāk, jo domāju, ka obligāti jāizcīna uzvara. Tagad gan cenšos doties kortā, neņemot galvā šādas domas. Gribu izbaudīt tenisu," pastāstīja Ostapenko. 

Šosezon Latvijas šā brīža labākā tenisiste izcīnījusi piecas uzvaras un piedzīvojusi deviņus zaudējumus. 

"Vissvarīgākais ir atgūt bezbailīguma sajūtu, kā tas bija pirms "French Open". Vienkārši centos nekļūdīties un spēlēt uzbrūkošu tenisu. Toreiz tik daudz nedomāju. Pēc tam, kad viss kļuva citādāk, izspēļu laikā daudz domāju. Man no tā jātiek vaļā un atkal jākļūst bezbailīgai, kā tas bija tajā turnīrā," sacīja Ostapenko.

Tāpat Ostapenko izteicās, ka viņai ļoti palīdz māte un trenere vienā personā Jeļena Jakovļeva, kas vienmēr Aļonai ir līdzās un palīdz grūtos brīžos. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu