Futbolisti savu līdzjutēju priekšā pret Izraēlu dodas cīņā par pirmo uzvaru (3)

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlase
Latvijas futbola izlase Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas nacionālā futbola komanda šovakar Daugavas stadionā aizvadīs trešo spēli 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā, uzņemot Izraēlas valstsvienību. Mačs sāksies plkst. 21.45. 

Līdz šim abas komandas spēkiem mērojušās sešas reizes, no kurām četrreiz pārāka bijusi Izraēla, vienreiz spēlēts neizšķirti un vienu uzvaru guvusi Latvijas valstsvienība. 

Kvalifikācijas turnīru Slavišas Stojanoviča vadītā Latvijas izlase sāka martā, kad ar 1:3 viesos piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet nākamajā mačā ar 0:2 izbraukumā tika atzīts Polijas pārākums. Tikmēr Izraēla turnīra ievadā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Slovēniju, bet trīs dienas vēlāk ar 4:2 apspēlēja Austriju. 

"Protams, katrā spēlē vēlos paņemt maksimumu. Ja ir iespēja uzvarēt, tas ir labi, ja ne, tad jāizcīna punkti. Spēlējam, lai gūtu uzvaras un tas ir mūsu mērķis," norādīja Stojanovičs, kuram cīņa pret Izraēlas izlasi būs trešā pie Latvijas valstsvienības stūres. "Tomēr mums jābūt reāliem, skatoties kādā situācijā šobrīd esam. Šīs un nākamās spēles mērķis ir būt labākiem, nekā tas bija iepriekšējos mačos."

Pirmo reizi kopā ar Latvijas izlasi ir 19 gadus vecais Vācijas flagmaņa Minhenes "Bayern" sistēmā spēlējošais pussargs Daniels Ontužāns. Tāpat kandidātu sarakstā pirmo reizi iekļauts "Liepāja" pussargs Mārtiņš Ķigurs. 

Otro izsaukumu uz valstsvienību saņēmis čempionvienības "Riga" aizsargs Antonijs Černomordijs, kurš debiju nacionālajā komandā vēl nav piedzīvojis. 

Traumas dēļ uz vairākiem mēnešiem no sastāva izkritis pussargs Vjačeslavs Isajevs.

 

"Par Izraēlas komandu man ir diezgan daudz informācijas," atklāja Stojanovičs. "Tā ir ļoti laba komanda, kas prot veiksmīgi pārslēgties no aizsardzības uzbrukumā, veidot labus pretuzbrukumus. Komandā ir tehniski, ātri uzbrucēji un aizsargi. Mums neklāsies viegli, bet tas ir līmenis, kādam vēlamies tuvoties. Un tas mums ir arī izaicinājums."

Viens no Izraēlas komandas līderiem ir 31 gadu vecais pussargs Erans Zahavi, kurš divās spēlēs izcēlies ar četriem vārtu guvumiem, atrodoties turnīra labāko snaiperu galvgalī. Iepriekšējā mačā pret Austriju viņš guva trīs vārtus jeb "hat-trick". 

FIFA rangā Latvijas izlase ieņem 133. vietu, kamēr Izraēla ir 84. pozīcijā. 

Vēl šodien G apakšgrupas spēlē Ziemeļmaķedonija savā laukumā uzņems Poliju un Austrija savu līdzjutēju klātbūtnē tiksies ar Slovēniju. 

Pirmdien Latvija Daugavas stadionā spēlēs pret Slovēniju. 

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas spēcīgākās izlases.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu