Jāņa Horelika atskaite par rezultātiem Somijas čempionāta pirmajā posmā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Botniaring trasē norisinājās Somijas čempionāta pirmais posms Legends klases automobiļiem. 42 dalībnieku konkurencē tajā piedalījās arī latviešu autosporta meistars Jānis Horeliks.

Jānis Horeliks: "Botniaring trase atrodas 400 km no Helsinkiem. Laika prognozes vēstīja, ka būs vēss un lietains. Tas arī piepildījās. Piektdien visu dienu treniņu sesijas notika lietū.

Aizvadījām četras treniņu sesijas, meklējot trasē vietas, kur mazāk slīd. Katrai trasei ir savas lietus trajektorijas. Treniņos uzlabojām apļa laiku, un labākais rezultāts bija 2 minūtes un 11,87 sekundes.

Sestdiena ar laika apstākļiem nelutināja. Iesildošais brauciens pirms kvalifikācijas izcēlās ar spēcīgu lietu, un trasē bija slikta saķere, jo braucām ar sausā laika riepām.

Foto: Publicitātes foto

Uz kvalifikāciju uzlikām jaunas riepas ar domu, ka būs labāk. Uz tā arī uzķērāmies, saķere samazinājās un savā grupā kvalifikācijā trīspadsmitais laiks - 2:13.82. Toties Valters Zviedris savā grupā kvalifikācijā ierindojās septītajā pozīcijā.

Pirmais brauciens lietū man bijā jāsāk no 26. starta vietas 13. rindā. Starts izdevās lielisks, bez sadursmēm, visu distanci bija vairākas apdzīšanas un sīva cīņa par pozīciju. Finišēju sešpadsmitais, kas jau bija labi.

Otrais brauciens svētdien notika sausā laikā. Braucienu sāku no 15. starta vietas. Izdevās pakāpties jau līdz 11. vietai, bet notika neliela saķeršanās un biju spiests palaist garām konkurentus. Finišā - 15. vieta.

Tieši pirms mūsu trešā brauciena atkal sāka līt. Pirmajā aplī vienā no līkumiem bija liels burziņš, kas ļāva izvirzīties uz vienpadsmito vietu. Likās, ka grūti būs noturēt aizmugurējos, bet izvēlējos labas lietus trajektorijas, kas ļāva attālināties, un droši finišēju 11. pozīcijā. Valteram Zviedram pievīla motors, kas neļāva cīnīties par punktiem otrajā braucienā.

Masters ieskaitē izcīnīju trīs otrās vietas.

Tiekamies jau drīz, ar komentāriem no Ahvenisto trases Somijā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu