"Devils" NHL draftā ar pirmo numuru izvēlas Hjūzu; Kako nonāk "Rangers" vienībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ņūdžersijas "Devils" piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar pirmo numuru izraudzījās amerikāni Džeku Hjūzu, kamēr talantīgais soms Kāpo Kako nonāca Ņujorkas "Rangers" paspārnē

18 gadus vecais Hjūzs aizvadītajā sezonā spēlēja ASV nacionālās attīstības programmas komandās, kur kopumā 74 spēlēs guva 46 vārtus un veica 114 rezultatīvas piespēles.

Viņš piedalījās arī U-18, U-20 un pieaugušo pasaules čempionātos. U-18 čempionātā uzbrucējam bija deviņi vārti un 11 piespēles, bet pārējās divās meistarsacīkstēs amerikānis iekrāja septiņas piespēles.

Tikmēr ar otro numuru izraudzītais Hjūza vienaudzis Kako aizvadītajā sezonā Turku TPS sastāvā Somijas augstākajā līgā 45 dueļos izcēlās ar 22 vārtiem un 16 piespēlēm.

Kako šosezon spēlēja U-20 un pieaugušo pasaules čempionātos, izcīnot zelta medaļas. Kako šajos turnīros iekrāja krietni labāko statistiku nekā Hjūzs, U-20 čempionātā septiņās cīņās gūstot divus vārtus un veicot piecas piespēles, bet pieaugušo meistarsacīkstēs desmit spēlēs izceļoties ar sešiem precīziem metieniem un vienu piespēli.

Savukārt ar trešo numuru Čikāgas "Blackhawks" izraudzījās kanādiešu uzbrucēju Kirbī Dešu.

Vankūverā notiekošā NHL drafta pārējās sešas kārtas tiks aizvadītas sestdien. Pavasarī publicētajās prognozēs neviens no Latvijas hokejistiem netika iekļauts starp drafta kandidātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu