Šipačovs arī nākamsezon būs Indraša komandas biedrs Maskavas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Šipačovs.
Vadims Šipačovs. Foto: khl.ru

Krievijas izlases uzbrucējs Vadims Šipačovs vienojies par divu gadu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Dinamo", kuras rindas pārstāv arī latviešu uzbrucējs Miks Indrašis.

Šipačovam aizvadītā sezona bija pirmā "Dinamo" rindās, tomēr tas neliedza uzbrucējam kļūt par komandas rezultatīvāko spēlētāju. KHL regulārajā čempionātā centra uzbrucējs izcēlās ar 68 rezultativitātes punktiem (20+48), bet 11 izslēgšanas spēlēs viņa kontā bija vieni vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Kluba ģenerāldirektors Viktors Merkulovs neslēpa gandarījumu par to, ka izdevies centra uzbrucēju noturēt komandā. "Oficiāli varu paziņot, ka esam pagarinājuši līgumu ar Vadimu. Viņš ir viens no labākajiem centra uzbrucējiem līgā, un tas bija komandas mērķis viņu paturēt vienībā," teica komandas vadītājs.

"Pagājušajā sezonā Šipačovs ne tikai demonstrēja lielisku sniegumu laukumā, viņš arī uzstādīja vairākus kluba rekordus. Uzbrucējs komandai devis lielu pienesumu," piebilda Merkulovs.

Šipačovs bija trešais rezultatīvākais KHL hokejists, otrais labākais piespēlētājs, kā arī uzstādīja "Dinamo" kluba rezultativitātes rekordu.

Karjeras laikā 32 gadus vecais uzbrucējs izcīnījis zelta godalgu 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet pasaules čempionātos Šipačovs ieguvis visas kaluma medaļas - zelts 2014.gadā, sudrabs 2015.gadā un bronza 2016. un 2017.gada meistarsacīkstēs.

Tāpat viņš pēc 2016./17.gada lieliskās sezonas Sanktpēterburgas SKA izpelnījās vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vegasas "Golden Knights" rindās, tomēr Ziemeļamerikā uzbrucējs aizvadīja vien trīs spēles un vēlāk atgriezās dzimtenē. Šipačovs ir arī divkārtējs Gagarina kausa ieguvējs, bet KHL kopumā aizvadījis 528 spēles, kurās izcēlies ar 505 rezultativitātes punktiem (166+339). Savukārt Gagarina kausā viņa kontā 107 mači un 88 rezultativitātes punkti (27+61).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu