Jānis Timma: Gaidu savu iespēju NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latviešu basketbolists Jānis Timma nav atmetis cerību kādu dienu spēlēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā. Viņš tic, ka viss sakritīs un tāda iespēja kaut kad tiks dota.

Jūlija otrajā nedēļā trīs dienu garumā no 9. līdz 11. jūlijam Liepājā notiks basketbola nometne jaunajiem talantiem, ko organizē Timma sadarbībā ar profesionālo basketbola skolu "VEF Rīga" un basketbola klubu "Liepāja".

Nometnē piedalīsies Sergejs Karasjovs (NBA spēlējis Krievijas basketbolists), kurš nākamajā sezonā spēlēs ar "Himki" komandā. Pagaidām neskaidra ir Latvijas NBA spēlētāju – Dāvja Bertāna un Kristapa Porziņģa dalība. Ja viņi būs Latvijā, tad ieradīsies.

"Latvijā aug daudz spēcīgu jauno basketbolistu, ar kuriem jāstrādā. Šiem talantiem jāpievērš daudz uzmanības un jādod pēc iespējas vairāk materiāla, lai viņi varētu attīstīties," uzskata Timma. 

Aizvadīto sezonu Timma kopā ar Jānis Strēlnieku iesāka Grieķijas klubā Pireju "Olympiacos", bet to noslēdza Krievijas vienībā Maskavas apgabala "Himki", kuru pārstāvēs arī nākamajā sezonā. 

"Parādījās variants no "Himki" kluba, kas bija gatavs parakstīt līgumu ar mani desmit minūšu laikā. Ļoti to novērtēju – viņu uzticību man un tas, ka viņi bija pārliecināti par to, ka viņiem palīdzēšu," teica Timma. "Kopumā sezona bija citādāka nekā pirms tam, bet katra jauna pieredze ir laba un no tās jāņem labākais."

27 gadus vecais Timma 2013. gada NBA draftā tika izraudzīts ar 60. numuru. Viņu izvēlējās Memfisas "Grizzlies", kas aizmainīja latvieti uz Orlando "Magic". Pasaules spēcīgākajā līgā Timma vēl savus spēkus nav izmēģinājis. 

"Gaidu savu iespēju NBA un ticu, ka kādu dienu viss sakritīs un tāda iespēja man tiks dota," norādīja Timma. 

Sezonas izskaņā pirksta traumas dēļ Timma nevarēja palīdzēt "Himki" komandai VTB Vienotās līgas finālsērijā pret Maskavas CSKA, kas turnīrā triumfēja astoto gadu pēc kārtas. 

Viens no Timmas galvenajiem uzdevumiem starpsezonā ir sadziedēt pirksta savainojumu un gatavošanos sezona viņš gribētu iesākt tieši savā nometnē, piedaloties treniņos ar jaunajiem spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu