"Krastu mačā" vien ar 15 punktu pārsvaru uzvar Daugavas labā krasta komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Krastu mača" laukums
"Krastu mača" laukums Foto: Publicitātes foto

Ar Daugavas "Labā krasta" komandas uzvaru noslēdzies desmitais tradicionālais "Krastu mačs".

(Papildināts viss teksts.)

Labais krasts svinēja uzvaru ar 1158:1143, tādējādi pēc desmit turnīriem rezultāts ir neizšķirts 5-5.

Kā ierasts, "Krastu mačs" noslēdzās ar politiķu maču, kurā pārliecinošu uzvaru ar 35:15 svinēja kreisā krasta komanda. Turnīra noslēdzošajā basketbola spēlē starp politiķiem Daugavas kreiso krastu pārstāvēja Sandis Riekstiņš, Reinis Znotiņš, Daniels Pavļuts, Aivars Geidāns, Juris Jurašs, Ralfs Nemiro, Jānis Vitenbergs, Viktors Valainis, Andris Morozovs un Edvards Smiltēns. Savukārt labo - Anete Jēkabsone-Žogota, Kārlis Strēlis, Valdis Dombrovskis, Juris Radzevičs, Olafs Pulks, Andris Ameriks, Vilnis Ķirsis, Andris Bērziņš, Andris Bačkurs, Jānis Citskovskis un Pēteris Apinis.

"Desmitais "Krastu mačs" bija grandiozi basketbola svētki. Turklāt intriga šogad bija sevišķi liela, jo pirms turnīra vadībā ar 5-4 bija Daugavas kreisā krasta basketbolisti. Mums kā rīkotājiem tā ir ideāla situācija, jo viena punkta atšķirība ir daudz interesantāka nekā liels vienas vai otras puses pārsvars. Turnīra veiksmīgie desmit pastāvēšanas gadi rada pārliecību, ka šie basketbola svētki būs tradīcija, kas - es ļoti ceru - pārdzīvos gan idejas autorus, gan organizatorus," saka mača idejas autors, basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Šogad pirmo reizi turnīra ietvaros tika vākti līdzekļi projektam "Spēlē. Dzīvo. Droši" - teorētiskām un praktiskām nodarbībām par drošu atpūtu pie ūdens Rīgas skolu un sporta skolu audzēkņiem. Katrs punkts, kas tika gūts 2019.gada basketbola spēlēs, pārvērtīsies divu eiro ziedojumā un tiks novirzīts bērnu un jauniešu izglītošanai par drošību ūdenī un pie tā. Turnīrā kopā gūti 2301 punkti, tātad šim mērķim tiks ziedoti 4602 eiro.

Sestdien "slam-dunk" konkursā uzvarēja Kristaps Dārgais, bet tālmetienu sacensībās uzvaras laurus plūca Edgars Lasenbergs.

"Krastu mačs" jau trešo reizi tika aizvadīts pie Rīgas Kongresu nama, bet iepriekšējos gadus spēles norisinājās pie Latvijas Nacionālās Operas un Baleta teātra.

Foto: Dārgais un Lasenbergs uzvar "Krastu mača" meistarības konkursos

Tradicionāli ik gadu uzvarētāju komanda iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše. Dalība turnīrā ir bez maksas, un katrs dalībnieks saņem unikālu spēles kreklu: kreisais krasts – baltā, bet labais – melnā krāsā. Kreklu dizaina autors arī šogad bija mākslinieks Kristians Brekte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu