Skudra: Kamēr tas nenotiek, tikmēr nesaproti, cik pauze var būt noderīga

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: hctraktor.org

Hokeja treneris Pēteris Skudra pagājušajā sezonā nestrādāja, taču gadu ilgā pauze nākusi viņam par labu, intervijā "sport.business-gazeta.ru" sacīja kādreizējais Latvijas hokeja vārtsargs.

Skudra no 2013. līdz 2018. gadam piecas sezonas bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris.

Pašlaik 46 gadus vecais hokeja speciālists pagājušajā sezonā nestrādāja, taču tagad viņš ir Čeļabinskas "Traktor" vienības galvenais treneris.

Skudra pauž prieku, ka gadu ilgā pauze trenera darbā nākusi viņam par labu, jo varēja vairāk laika veltīt ģimenei, kā arī profesionāli pilnveidoties.

"Pirmkārt, ģimene. Pērn oktobrī piedzima mans otrais dēls. Vecākajam ir pieci gadi. Pirmo reizi man patiešām bija iespēja būt tēvam," sacīja Skudra.

Pēc jaunākā dēla piedzimšanas Skudra esot saņēmis darba piedāvājumus Baltijas reģionā, taču konkrētu komandu viņš neatklāja.

"Man daudz ko vajadzēja pavērot no malas. Skatījos NHL, Šveices un Zviedrijas čempionātus. Biju atrauts no ikdienas, kas pastāv darbā ar komandu," pastāstīja treneris. 

"Kamēr tas nenotiek, tikmēr nesaproti, cik pauze var būt noderīga. Sapratu, ka ir lietas, kas man labi strādā, bet tajā pašā laikā redzēju, kas ir jāmaina taktikā," teica Skudra.

"Sapratu, ka jāturpina mana pieeja komandas fiziskajai sagatavošanai un spēlei bez ripas. Savukārt spēle uzbrukumā noteikti ir jāmaina. Protams, daudz kas vienmēr ir atkarīgs no izpildītājiem - šis faktors nekur nepazūd," norādīja treneris.

"Metieni no visām pozīcijām, spēka stils spēlē ar ripu - mūsu līgā mēs iemācījāmies neitralizēt šādu taktiku. Tagad komandas jau zina, kā spēlēt vārtu priekšā, nolaisties zemāk, uzņemt spēlētājus, radīt lielāku blīvumu vārtu priekšā. Tāpēc kļuva daudz grūtāk gūt vārtus."

Skudra uzskata, ka spēlei ar ripu jābūt kustībā. Viņaprāt, mūsdienu hokejā spēlētāju pozīcijai laukumā vairs nav tik izteikta loma. Hokejistiem vienam otru laukumā jāspēj aizvietot tā, ka nav vairs lielas nozīmes, kurš ir uzbrucējs un kurš ir aizsargs. Spēlētājiem jābūt universāliem. 

Hokejista karjeras laikā Skudra pārstāvēja četras komandas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) - Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". 

NHL regulārajā čempionātā Skudra piedalījās 146 spēlēs, izcīnīja 51 uzvaru, aizvadīja 6 "sausos" mačus, vidēji ielaida 2,73 vārtus un atvairīja 89,4% pretinieku metienus.

Skudra vārtsarga karjeras beigu daļā spēlēja Krievijas klubos Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu