Pludmales volejbolists Badingers drīzumā saņems Latvijas pasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Čeiss Badingers.
Čeiss Badingers. Foto: Jānis Vingris/TVNET

ASV pludmales volejbolists Čeiss Badingers, kurš šobrīd atrodas Jūrmalā un piektdien sāks dalību Pasaules tūres triju zvaigžņu posmā, jau drīzumā saņems Latvijas pasi, kas viņam pienākas kā emigrējušu latviešu atvasei.

Badingers 2017.gadā beidza profesionālo karjeru basketbolā, lai pievērstos pludmales volejbola spēlēšanai. Viņa pārinieks šobrīd ir Keisijs Patersons.

31 gadu vecais Badingers no 2009. līdz 2016. gadam spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet pēc 2016./2017.gada sezonas ULEB Eirolīgas klubā Vitorijas "Baskonia" nolēma likt punktu karjerai šajā sporta veidā.

Badingera māte un viņas vecāki ir latvieši, tāpēc arī pludmales volejbolists pirms pusotra gada ieguvis dubultpilsonību, sportists atklāja sarunā ar TVNET. Viņš tagad ir gan ASV, gan Latvijas pilsonis.

2012.gadā publiski parādījās informācija, ka Badingers varētu iegūt Latvijas pilsonību un palīdzēt vietējai basketbola izlasei. Tas gan beigās nenotika. Arī savu Latvijas pasi Badingers vēl neesot saņēmis.

"Fiziski man pagaidām tās nav. Arī tagad, esot Latvijā, man nav laika dokumentu saņemt. Kad aizbraukšu atpakaļ uz ASV, Latvijas pase mani jau gaidīs Sanfrancisko," pastāstīja Badingers.

Tiesa, Badingers savu profesionālo karjeru vairs nesaistot ar Latviju, jo vēlas pārstāvēt ASV Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā. Izrādās, ka arī tad, ja viņš iepriekš būtu spēlējis Latvijas basketbola izlasē, bet tad kļuvis par pludmales volejbolistu, durvis uz Tokijas Olimpiādi viņam kā ASV pārstāvim būtu slēgtas abos sporta veidos.

Interviju ar Čeisu Badingeru par viņa basketbolista karjeru, nelāgo pieredzi Spānijā, latviešiem NBA un olimpisko sapni meklējiet portālā TVNET jau sestdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu