Visi četri Latvijas pludmales volejbola dueti iekļūst Jūrmalas turnīra izslēgšanas turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš/Haralds Regža un Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs piektdien Majoros iekļuva Pasaules tūres trīs zvaigžņu posma izslēgšanas turnīrā, kur jau iepriekš vietas bija nodrošinājuši Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Šmēdiņš/Regža, kuriem turnīrā piešķirts 26.numurs, G grupas otrajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:14) pārspēja Taizemes duetu Nutanonu Inkievu/Sedtavatu Padsavudu, kuri saņēmuši 23.numuru.

Latvijas duets pirmo setu uzvarēja droši ar 21:13, bet otrajā nonāca iedzinējos ar 0:3. Tiesa, Regžas bloks un Šmēdiņa serve ātri palīdzēja pārņemt vadību, seta turpinājumā taizemiešiem vairs neatrodot pretargumentus.

Pirmajā duelī Latvijas duets ar 0-2 (13:21, 17:21) piekāpās Beļģijas duetam Drīsam Kokelkorenam/Tomam van Vallem, kuri izlikti ar septīto numuru.

Zīmīgi, ka Kokelkorens/van Valle pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā Jūrmalā ieņēma ceturto vietu.

Ceturtdien kvalifikācijas sacensībās zaudējumu piedzīvoja visi četri Latvijas dueti, taču "laimīgo zaudētāju" izlozē veiksme smaidīja T.Šmēdiņam un Regžam.

Tikmēr rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušie Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs, kuri pamatturnīrā izsēti ar 22.numuru, F grupas otrajā mačā ar 2:1 (19:21, 22:20, 15:12) guva virsroku pār norvēģiem Danielu Bergerūdu/Lāšu Tveitu Reterholtu, kuriem turnīrā ir 27.numurs.

Latvijas duets pirmajā setā bija panācis 15:11, taču saskārās ar pretinieku bloku un zaudēja piecus punktus pēc kārtas, norvēģiem pēc tam uzvarot setā. Otrajā setā cīņa bija līdzīga - galotnē mājinieki guva trīs punktus pēc kārtas un vēlāk panāca divas setbumbas, no kurām otrā tika izmantota - 22:20. Izšķirošajā setā Latvijas pāris atspēlējās no divu punktu deficīta un uzvarēja ar 15:12.

Pirmajā mačā viņi ar 1-2 (14:21, 21:16, 7:15) piekāpās amerikāņiem Viljamam Kolinskim/Mailsam Evansam, kuriem ticis 11.numurs.

Vēlāk pamatturnīra otrās spēles aizvadīs Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri jau iekļuvuši izslēgšanas turnīrā.

Pirmās spēles uzvarētāji, kas jau būs nodrošinājuši vietu izslēgšanas mačos, grupā aizvadīs savstarpējo spēli par tiesībām uzreiz iekļūt izslēgšanas maču turnīra otrajā kārtā, bet zaudētāji - par tiesībām turpināt turnīru izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, Dāvis Nātriņš/Gints Antoms un Oskars Puga/Jānis Kuprašovs.

Uz pamatturnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas 23.augustā un uz izslēgšanas spēlēs 24. un 25.augustā biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu