M.Samoilovs: Spēlēju kā bērnudārzā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihails Samoilovs
Mihails Samoilovs Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs piektdien mačā pieļāva pārāk daudz kļūdu, pēc grūtas uzvaras secina Samoilovs.

Rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušie Samoilovs/Solovejs, kuri Jūrmalas trīs zvaigžņu posma pamatturnīrā izsēti ar 22.numuru, F grupas otrajā mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:12) guva virsroku pār norvēģiem Danielu Bergerūdu/Lāšu Tveitu Reterholtu, kuriem turnīrā bija 27.numurs.

Uzvarot otrajā mačā, viņi iekļuva izslēgšana turnīrā, kuru sestdien sāks no pirmās kārtas.

"Mērķis noteikti nav izpildīts. Gribētos izcīnīt vismaz piekto vietu vai spēlēt finālā, kā pagājušajā gadā Jūrmalā," pēc mača žurnālistiem stāstīja Samoilovs.

"Pašlaik slikti spēlējam. Cerams, ka sniegums uzlabosies. Spēlēju kā bērnudārzā - daudz kļūdu. Visu spēli zinu, ka pretinieks man liks bloku, bet otrs skries pa līniju, bet, kad noris spēle - vai kaut kas ir galvā, vai pieredzes trūkums, bet sanāk iekrist beigās."

Latvijas duets piektdien aizvadīja divas trīs setu spēles. "Mūsu pieredze ar trešajiem setiem nav īpaši laba - Maskavā zaudējām meksikāņiem un arī šeit sākumā bija 0:4. Trešais sets mums kaut kā neiet. Tomēr nekas, izdevās uzvarēt," secināja Samoilovs.

Viņam šie ir pirmie gadi pieaugušo konkurencē. "Kad spēlēju junioros, uzvarēja tas, kurš mazāk kļūdījās. Šeit pie pieaugušajiem ir grūtāk, jo viņi spēlē gudrāk - uz tavām vājajām vietām. Nevaru vēl teikt, ka esmu pārkvalificējies pieaugušo spēlēm. Arī fiziski vēl esmu gana švaks," skaidroja pludmales volejbolists.

Otrā seta beigās pie rezultāta 17:19 Samoilovs paņēma medicīnisko pārtraukumu, taču tā neesot bijusi taktiskā viltība. "To tiešām vajadzēja, jo pie lielas slodzes sportistiem veidojas paaugstināta tahikardija - sirds sāk sisties krietni ātrāk un arī elpošanas sistēma vairs nav ritmiska. Man jau bija nedaudz melns gar acīm, tāpēc paņēmām pārtraukumu. Tas arī palīdzēja."

Adaptēties pieaugušo līmenim arī nepalīdz biežā partneru maiņa, jo ar Soloveju kopā aizvadīti vien desmit treniņi.

Šovasar šķīrušies Samoilova un Matīsa Gabduļlina ceļi, tādējādi viņš spēlē kopā ar Soloveju. "Tas bija nedaudz negaidīti. Tomēr arī beigās spēles neizbaudīju. Braucām uz daudzām sacensībām, bet rezultāta nebija. Par nākotni neesam runājuši, bet Genādijs jau viņam teica, lai nedaudz pagaida un atgriežas. Tagad esmu priecīgs, ka izdevās kaut ko pamainīt," atklāja Samoilovs.

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu