Lomačenko savai titulu kolekcijai pievieno arī WBC jostu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vasīlijs Lomačenko
Vasīlijs Lomačenko Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas bokseris Vasīlijs Lomačenko sestdien Londonā uzvarēja Lielbritānijas pārstāvi Lūku Kempbelu, iegūstot WBC pasaules čempiona jostu vieglajā svarā (līdz 61,2 kilogramiem).

Lomačenko īpašumā jau bija WBA Super un WBO pasaules čempiona jostas, kuras viņš aizstāvēja, uzveicot izaicinātāju 12 raundos pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu (119-108, 119-108 un 118-109).

11. raundā Lomačenko nokdaunēja pretinieku, tomēr Kempbels spēja cīņu turpināt un izturēt līdz galam.

Zīmīgi, ka abi bokseri ir kreiļi.

Cīņu starp diviem bijušajiem olimpiskajiem čempioniem O2 arēnā klātienē noraudzījās 18 000 skatītāju.

Lomačenko pietrūkst vairs tikai viena josta, lai viņš kļūtu par absolūto jeb neapstrīdamo pasaules čempionu vieglajā svarā. Sagaidāms, ka viņš nākamgad iegūs iespēju cīnīties par IBF pasaules čempiona jostu.

IBF josta patlaban ir Ganas boksera Ričarda Kommeja kontā. ESPN vēsta, ka viņš varbūt 14. decembrī Ņujorkā aizvadīs cīņu pret obligāto titula pretendentu Teofimo Lopesu junioru no ASV.

Pašlaik 31 gadu vecais Lomačenko profesionāla boksera karjerā izcīnīja 14. uzvaru (10 nokauti). Viņa kontā ir arī viens zaudējums - 2014. gadā pret Meksikas bokseri Orlando Salido.

Savukārt 31 gadu vecā Kempbela kontā ir 20 uzvaras (16 nokauti) un 3 zaudējumi.

Vasīlijs Lomačenko un Lūks Kempbels
Vasīlijs Lomačenko un Lūks Kempbels Foto: Reuters/Scanpix

Lomačenko amatieru boksa izcīnījis zelta medaļas gan Eiropas čempionātā, gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs. Viņš šobrīd tiek uzskatīts par vienu no labākajiem bokseriem pasaulē, neatkarīgi no svara kategorijas.

Arī Kempbelam bijusi laba amatieru boksera karjera. Viņa kontā ir Eiropas čempionāta un olimpisko spēļu zelta, kā arī pasaules čempionāta sudrabs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu