NBA apskatnieki paredz Bertānam vietu "Wizards" starta pieciniekā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns vismaz sezonas sākumā būs Vašingtonas "Wizards" komandas starta pieciniekā, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieki Freds Kacs no "The Athletic" un Kendeisa Baknere no "The Washington Post".

Bertāns jūlija sākumā spēlētāju maiņas darījumā pārcēlās no Sanantonio "Spurs" un "Wizards" komandu. Latvijas basketbolistam ir spēkā līgums uz nākamo sezonu par 7 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Pēc nākamās sezonas 26 gadus vecais Bertāns var kļūt par brīvo aģentu, tāpēc viņam būs svarīgi sevi pierādīt, lai nākamgad vasarā nopelnītu pēc iespējas labākus līguma piedāvājumus no NBA komandām.

"Mans minējums - jā, Bertāns būs starta pieciniekā 4. numura pozīcijā," uzskata "The Athletic" žurnālists Freds Kacs. "Cik ilgu laiku? Tas būs atkarīgs no Rui Hačimuras snieguma."

"Wizards" šovasar ar 9. numuru NBA jauno spēlētāju draftā izvēlējās Hačimuru. 21 gadu vecais basketbolists šobrīd pārstāv Japānas izlasi Pasaules kausa izcīņā.

Hačimura pirmajā spēlē Pasaules kausā pret Turciju guva 15 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas, bet nākamajā mačā pret Čehiju viņš iemeta 21 punktu, savāca 6 bumbas pie groziem un veica 4 rezultatīvas piespēles.

Japānas izlase ceturtdien spēkosies ar ASV valstsvienību, līdz ar to šajā mačā Hačimura varēs pārbaudīt savu varējumu pret komandu, kurā ir tikai NBA spēlētāji.

"Viņš iespaidīgi apliecinājis sevi Japānas izlasē. Varbūt tas turpināsies arī rudenī. Varbūt viņš saplosīs savus komandas biedrus treniņnometnē un pretiniekus pārbaudes spēlēs," raksta Kacs.

"Tad (galvenais treneris) Skots Brūks vienkārši nevarēs viņu atstāt uz rezervistu soliņa. Bet šobrīd mans minējums (informēts, bet tomēr minējums) ir tāds, ka Hačimura iesaistīsies no rezervistu soliņa, bet Bertāns sāks kā ceturtais numurs," uzskata "The Athletic" apskatnieks.

"Nevaru iedomāties pasauli, kurā Hačimura un Bertāns varētu reizē sākt (spēli), pat ja Sīdžejs Mailss izlaidīs sezonas sākumu. Bertāna ātrums aizsardzībā patiesībā ir nenovērtēts, bet neesmu pārliecināts, ka viņš jutīsies komfortabli lielāko daļu minūšu dzenoties pakaļ vieglajiem uzbrucējiem," raksta Kacs.

Savukārt "The Washington Post" žurnāliste Kendeisa Baknere prognozē starta piecinieku, kurā ir gan Latvijas, gan Japānas basketbolists.

"Mana prognoze starta pieciniekam 24. oktobra spēlei Dalasā: Aizeja Tomass, Bredlijs Bīls, Dāvis Bertāns, Rui Hačimura, Tomass Braients," raksta Baknere.

"The Washington Post" žurnāliste starta pieciniekā trešā numura pozīcijā vēlētos redzēt Sīdžeju Mailsu, taču viņš varētu nepagūt atlabt no kreisās pēdas operācijas, kas veikta starpsezonā.

"Tas nozīmē, ka Bertānam nākas spēlēt sev neierastā pozīcijā, taču uz laukuma ir vajadzīgs vēl viens snaiperis, tāpēc izvēlos viņa karjeras rādītāju 40,4% realizēto tālmetienu, un divreiz par to nedomāju," norādīja Baknere.

Bertāns savā karjerā NBA aizvadījis trīs sezonas, regulārajā čempionātā 220 mačos vidēji gūstot 6,2 punktus.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu