LHF tiksies ar Valsts valodas centra pārstāvjiem, diskutēs par OHL komandas "Olimp" nosaukuma rakstību

CopyDraugiem X Whatsapp
Georgijs Pujacs Rīgas "Olimp" kreklā.
Georgijs Pujacs Rīgas "Olimp" kreklā. Foto: www.lhf.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvji nākamnedēļ tiksies ar Valsts valodas centra (VVC) speciālistiem, lai noskaidrotu, vai uz "Optibet" hokeja līgas (OHL) jaunpienācējas Rīgas "Olimp" krekliem drīkst būt uzraksts kirilicā.

OHL jaunā sezona sāksies sestdien ar atklāšanas maču starp pagājušās sezonas uzvarētājiem "Mogo" un finālistiem "Kurbads".

Virslīgai šosezon pievienosies divas komandas - Daugavpils "Dinaburga" un Rīgas "Olimp". Rīdzinieki jau raisījuši diskusijas par komandas krekliem, uz kuriem nosaukums "Olimp" rakstīts kirilicā. 

Te gan jāņem vērā, ka tas ir komandas ģenerālsponsora - Krievijā bāzētas firmas - nosaukums.

LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols TVNET skaidroja, ka federācija jau sazinājusies ar VVC, lai uzzinātu, kā šādā situācijā pareizāk rīkoties.

"Jau zvanījām VVC, bet līdz galam neizpratām viņu skaidrojumu. Tāpēc otrdien tiksimies klātienē, lai saprastu, kā rīkoties. Te ir divas puses. Vispirms, tā ir preču zīme, kas ir arī komandas nosaukums," sacīja LHF ģenerālsekretārs.

Vēsturisko notikumu kontekstā tieši kirilicā rakstīts komandas nosaukums Latvijas sabiedrībai ir īpaši sensitīvs temats, bet Koziols pauda, ka norobežojas no šāda skatupunkta.

"Te nav nekāda sakara ar politiku. Uzdošu provokatīvu pretjautājumu. Kā sabiedrība reaģētu, ja komandu sponsorētu, piemēram, "Peugeot"? Ja viņu logo un nosaukums būtu uz komandas krekla, tā būtu identiska situācija. Tāpēc arī tiksimies ar VVC, lai visu noskaidrotu un izdarītu korekti," stāstīja Koziols.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Pērn OHL čempionāta finālā HK "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica "Kurbada" vienību. Čempioni cer titulu nosargāt, savukārt "Kurbads" to atgūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu