Abi Latvijas pludmales volejbola dueti sasniedz olimpiskā kvalifikācijas turnīra otro posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbola dueti Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs trešdien Ķīnā sasniedza 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otro posmu.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Graudiņa/Kravčenoka C apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās šveicietēm Joanai Haidrihai/Anukai Vergē-Deprē.

Vēlāk izšķirošajā cīņā par vietu nākamajā posmā Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (21:12, 16:21, 16:14) pārspēja kanādietes Heteri Bensliju/Brendiju Vilkersoni.

Tikmēr Pļavičs/Točs vīru turnīra C apakšgrupas pirmajā cīņā ar 0-2 (17:21, 17:21) atzina nīderlandiešu Aleksandra Broivera/Roberta Mēuvsena pārākumu.

Otrajā mačā latvieši ar 2-0 (21:14, 21:16) uzveica kanādiešus Semu Pedlovu/Semu Skečeru, tādējādi sasniedzot nākamo posmu.

Turnīra otrais posms sāksies ceturtdien.

Turnīra pirmajā fāzē 16 dueti sadalīti četrās apakšgrupas. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda un vienu panākumu izcīnījusi vienība sasniedz otro fāzi.

Otrajā posmā 12 komandas tiek sadalītas četrās apakšgrupas pa trim, divām labākajām iekļūstot trešajā fāzē, kurā divu grupu turnīrā tiks noskaidrotas četras pusfinālistes. Finālu sasniegušās komandas nodrošinās savām valstīm ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu