Ostapenko sliktas pašsajūtas dēļ nepabeidz spēli Taškentā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Taškentas WTA "International" raudzes turnīra pirmās kārtas spēlē otrajā setā sliktas pašsajūtas dēļ izstājas no dalības sacensībās.

Ostapenko (WTA 74.), kura šajā turnīrā izlikta ar ceturto numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 3-5 zaudēja ukrainietei Katarinai Zavackai (WTA 139.).

Latvijas tenisiste maču nepabeidza, jo otrā seta galotnē piedzīvoja vēdera problēmas.

Jau pirmajā setā Ostapenko demonstrēja neatlaidīgu spēli, iegūstot trīs breikbumbas, no kurām arī pēdējo izdevās realizēt, izvirzoties vadībā ar 1-0. Otrajā geimā pretiniece bija tuvu, lai atgūtu zaudēto, tomēr Ostapenko savu servi nosargāja, to gan nespējot izdarīt ceturtajā geimā, rezultātam kļūstot 2-2.

Spēles turpinājumā abas spēlētājas visai viegli aizstāvēja savas serves, bet astotajā geimā Zavacka sākotnēji panāca neizšķirtu 40:40, bet brīdi vēlāk jau guva virsroku, panākot svarīgo 5-3. Nākamajā geimā pie savas serves ukrainiete pēc neizšķirta 30:30 spēja nosargāt savu servi, uzvarot setu ar 6-3.

Otro setu Ostapenko iesāka līdzīgi kā pirmo. Ukrainiete atkal pie pirmās serves tika nobreikota, kas Ostapenko ļāva izvirzīties vadībā ar rezultātu 2-0, kuru gan ilgi neizdevās noturēt, jo "bezzobainu" breiku atguva Zavacka. Trešajā geimā pēc līdz šim garākās izspēles savu servi prata nosargāt Zavacka, jo Latvijas tenisiste neizmantoja nevienu no četrām breikbumbām, rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 2-2. Turpinājumā grūtības pie savas serves piemeklēja Ostapenko, kura gan spēja tās nosargāt, bet pēc septītā geima Latvijas sportiste paņēma medicīnisko pārtraukumu vēdera problēmu dēļ.

Atgriezusies laukumā, Ostapenko ķermeņa valoda skaidri norādīja par diskomfortu, kas radies no vēdera problēmām. Astoto geimu pie savas serves uzvarēja Zavacka, bet pēc zaudētas serves nākamajā izspēlē, Ostapenko pie rezultāta 3-5 nolēma izstāties no spēles.

Par dalību pirmajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Ostapenko šajā turnīrā nepiedalās dubultspēlēs, tāpēc sacensības viņai ir noslēgušās.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Ostapenko otrdien apstājās Seulas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 17 uzvaras un 25 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu. Tikmēr 19 gadus vecajai Zavackai ir 30 uzvaras un 25 zaudējumi, taču viņa lielākoties spēlējusi ITF turnīros.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien jau pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu Uhaņas "Premier 5" turnīrā.

 Sevastova (WTA 18.), kura šajā turnīrā bija izlikta ar 14.numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 3-6, 3-6 piekāpās amerikānietei Kristīnai Makheilai (WTA 100.). ASV sportiste iepriekš pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu