Krievijas augstlēkšanas zvaigzne Lasickene draud atstāt savu valsti (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Lasickene
Marija Lasickene Foto: AP/Scanpix

Krievijas augstlēkšanas zvaigzne Marija Lasickene atkārtoti kritizējusi Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) vadību un piedraudējusi pamest valsti, ja vēlreiz tiks apturēta Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbība. 

Piektdien Dohā sāksies pasaules čempionāts vieglatlētikā, kurā Krievijas pārstāvji nevarēs piedalīties formastērpos ar savas valsts simboliku un čempionātā nedrīkstēs izmantot Krievijas karogu. 

Lasickene neslēpj: ja atkārtoti tiks apturēta RUSADA darbība, viņa atstās šo valsti, lai būtu pieejama starptautiskajām kontrolēm. 

"Nesen jau minēju, ka mums nav pārliecības, ka varēsim piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs. Un tam nav nekāds sakars ar emocijām vai ka es neko nezinātu, kā daži uzskata. Mēs zinām pietiekami daudz. Esam gatavi jebkuram variantam," savā "Instagram" kontā raksta Lasickene.

Viņa ir divkārtēja pasaules čempione un piedalīsies arī pasaules čempionātā Dohā, tiesa, zem neitrāla karoga. 

"Ja apturēs RUSADA darbību, mēs atstāsim Krievijas robežas," norāda Lasickene. 

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pirmdien paziņoja, ka tā uzsāks detalizētāku Maskavas laboratorijas rezultātu analīzi, bet, ņemot vērā šaubas par šo datu autentiskumu, RUSADA varētu saskarties ar jaunām sankcijām.

WADA var lemt par jaunu diskvalifikāciju Krievijai. Vācijas televīzijas ARD žurnālists Hajo Zepelts tviterī rakstīja, ka Maskavas laboratorijā notikusi dopinga analīžu paraugu viltošana.

Marija Lasickene
Marija Lasickene Foto: AFP/SCANPIX

Krievijai tiek dotas trīs nedēļas, lai atbildētu par radušos situāciju. Tiek spekulēts, ka pret Krieviju, visticamāk, varētu tikt pieņemtas jaunas sankcijas.

"Atrodos IAAF testēšanas pulkā, tā ka tas var palīdzēt. Mēs vairs neesam tādi paši, kā pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tagad mēs pilnībā aizstāvēsim savas tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs. Kolektīvi vairs neparakstīsimies," raksta Lasickene. "Ja būs jāiet uz CAS, tad cīnīšos tur tikai par savām tiesībām. Neesmu gatava dažu nesaprotamu cilvēku dēļ, kuri godīgi nedara savu darbu, izlaist otrās olimpiskās spēles pēc kārtas."

VFLA par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem tika diskvalificēta jau 2015. gadā. Šī iemesla dēļ 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā startēja tikai viena Krievijas sportiste, kura sacentās zem neitrālā karoga.

"Teikšu tā: situācijas ķīlnieki ir sportisti, nevis VFLA vadība, kā cenšas iegalvot Šļahtina kungs (VFLA prezidents)," savu nostāju pauda Lasickene. 

WADA jau iepriekš norādīja, ka tā vārētu pieņemt vēl nebijušus soda mērus, ja Maskavas laboratorijas dati jebkādā mērā tiks ietekmēti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu