Tokijas pilsēta atbalsta Olimpiādes maratona distances pārcelšanu uz ziemeļu reģionu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Tokijas pilsētas gubernatore Juriko Koike atbalstīja maratona un soļošanas disciplīnu pārcelšanu uz Japānas ziemeļiem nākamā gada Olimpiādē, piektdien paziņoja olimpisko spēļu rīkotāji.

Iepriekš Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) un Olimpiādes rīkotāji saskārās ar kategorisku nostāju no Tokijas pilsētas valdības, kas neatbalstīja abu disciplīnu pārcelšanu uz Japānas ziemeļiem, tomēr piektdien gubernatore Koike visus pārsteidza. Koike paziņoja, ka viņa vairs nestāsies ceļā šo disciplīnu pārcelšanai citviet.

"Mēs neatbalstām SOK lēmumu, tomēr nestāsimies tam vairs ceļā, jo šī organizācija ir tā, kas pieņem gala lēmumus," tikšanās laikā ar SOK un Olimpiādes pārstāvjiem teica Koike. "Citiem vārdiem sakot, šis lēmums tika pieņemts bez vienošanās."

Jau ziņots, ka prognozētā karstuma dēļ 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu sacensības vieglatlētikas maratonā un soļošanā, visticamāk, tiks pārceltas uz Saporo, lēmusi SOK.

SOK koordinācijas komisijas vadītājs Džons Kouts atzinīgi vērtēja Koikes lēmumu un priecājās, ka to atbalstīja arī Japānas Olimpiskais ministrs un 2020.gada Olimpiādes rīkotāji.

"Domāju, ka tagad tas ir skaidrs - mums ir atbalsts šim lēmumam," teica Kouts. "Šīs būs neizmērojami veiksmīgas olimpiskās spēles."

Kouts arī atklāja, ka SOK vienojusies ar Tokijas valdību un Olimpiādes rīkotājiem, ka neviens cits sporta veids savu norises vietu vairs nemainīs. Tāpat Tokijai nebūs jāsedz izmaksas, kas radīsies, abas disciplīnas pārceļot uz Japānas ziemeļiem.

SOK arī izvērtēs izmaksas, ko Tokijas pilsētai nācies veikt, lai uzņemtu soļošanas un maratona distances. Abas šīs disciplīnas plānots aizvadīt Saporo pilsētā, kas atrodas ziemeļu salā Hokaidi.

Neraugoties, uz to, ka Koike vairs neiebildīs pret sacensību pārcelšanu uz ziemeļiem, viņa aizvien pauda pārliecību par Tokijas izcilo piemērotību šīm disciplīnām.

Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk nekā 11 000 planētas izcilāko vasaras sporta veidu pārstāvju no 206 pasaules valstīm. Japānas galvaspilsēta Tokija vasaras olimpiskās spēles uzņems no 2020.gada 24.jūlija līdz 9.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu