Treneris Skrastiņš: Melbārdis tikai tagad atgūst braukšanas formu

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis
Oskars Melbārdis Foto: Paula Čurkste / LETA

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, izlaižot pagājušo sezonu, atgriežas starptautiskos mačos. Pagājušās nedēļas nogalē Eiropas kausa (EK) pirmajā posmā Lillehammeres trasē Norvēģijā viņa četrinieks izcīnīja 8.vietu.

Melbārdis ar stūmējiem Māri Priekuli, Tomu Jaunzemu un Intaru Dambi startā abos braucienos uzrādīja 8. rezultātu, bet finišā – abos braucienos 9. vieta, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties 8. vietā.

Ar Latvijas izlasi Eiropas kausos strādā pieredzējušais treneris Jānis Skrastiņš, kurš pēc šīsdienas rezultātiem atzina, ka komandas virknējums, iespējams, būs jāmaina nākamajiem posmiem. 

"Šī ir pavisam jauna komanda. Divniekos nomainīt stūmēju ir mazliet vieglāk, bet šeit ir svarīgs viss komandas darbs. Iepriekš Melbārža četrinieks bija perfekti noslīpēts, bet tagad sākam visu no jauna, iespējams jāmēģina kādas citas variācijas, lai panāktu veiksmīgāko augumu, svara un sēdēšanas manieres salikumu vienā ekipāžā. Četriniekos tas nenotiek vienā dienā. Arī Oskars jau tikai tagad atgūst braukšanas formu. Ar katru braucienu būs arvien labāk," Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) mājas lapā citēts Skrastiņš.

Par uzvarētājiem kļuva Krievijas ekipāža ar pilotu Rotislavu Gaitiukēviču, otrais bija francūža Romeina Hainriha četrinieks, bet trijnieku noslēdza Mihaela Kuonena Šveices kvartets.

Četrinieku sacensībās piedalījās 16 ekipāžas, pieteikumā bija arī brita Breda Hola četrinieks.

Divnieku sacensībās Melbārdis ar Dambi izcīnīja otro vietu.

Nākamais EK posms jau nākamnedēļ risināsies Vācijas trasē Altenbergā, bet Pasaules kausa sezona sāksies 7. decembrī ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu