Ķibermaņa ekipāža aizvadīs PK sezonas pirmās četrinieku sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti (pilots Oskars Ķibermanis)
Latvijas bobslejisti (pilots Oskars Ķibermanis) Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāža šodien Leikplesidas trasē ASV aizvadīs Pasaules kausa otrā posma pirmās četrinieku sacensības.

Pirmais brauciens būs plkst.17 pēc Latvijas laika, bet otrajam starts tiks dots pusotru stundu vēlāk. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Šajās sacensībās Latviju pārstāvēs Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Lauri Kaufmani un Arvi Vilkasti. Latvijas kvartets trasē dosies ar septīto numuru no kopumā 20 ekipāžām.

Svētdien turpat Leikplesidā notiks otrā posma otrās četrinieku sacensības.

Pirmajā posmā Leikplesidā notika divas divnieku sacensībās, kurās Ķibermanis ar Mikni ieņēma divas ceturtās vietas.

Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā startē tikai Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžas, bet Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis vismaz līdz Jaunajam gadam startē Eiropas kausa apritē. Otrajā posmā nepiedalās arī Bērziņš, kuram sezonas turpinājums arī bija ieplānots Eiropas kausā.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis bija otrais divnieku un četrinieku kopvērtējumā, kā arī ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, piekāpjoties tikai dominējošajam vācietim Frančesko Frīdriham. Tikmēr Bērziņš debitēja Pasaules kausa apritē un Siguldā izcīnīja divas septītās vietas divniekos.

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ievadošo etapu pārcēla uz Leikplesidu. Sacensības Pārksitijā tika nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Pēc tam Pasaules kausa sezona turpināsies janvārī ar mačiem Vinterbergā, Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu