Treneris Skrastiņš: Ceram, ka Melbārdis atgūs formu līdz pasaules čempionātam

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis
Oskars Melbārdis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis sportisko formu varētu atgūt līdz pasaules čempionātam, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas paziņojumā cerību pauž treneris Jānis Skrastiņš.

Olimpiskais čempions Melbārdis pagājušajā sezonā traumas dēļ nestartēja, tāpēc viņš šosezon sacensību garšu atgūst Eiropas kausā, nevis Pasaules kausā.

Melbārdis kopā ar stūmējiem Māri Priekuli, Edgaru Nemmi un Edgaru Pirogu sestdien Vinterbergas trasē Vācijā ieguva 8. vietu Eiropas kausa izcīņas posmā.

Pirmajā braucienā Melbārža četrinieks startēja ceturtais. Stūmēju sastāvs ir jauns, starta ieskrējienā ātrākajiem zaudēts ap divām desmitdaļām un startā tikai 14. rezultāts, bet braucienā 11. labākais laiks.

Otrajā braucienā pašu starta ieskrējiens uzlabots par 0,17 sekundēm (jau dalīts ceturtais labākais laiks), pats brauciens arī daudz labāks un summā Melbārža četriniekam astotā pozīcija.

Arī laika apstākļi otrā brauciena sākumā bija tīkamāki, vismaz tobrīd nesniga, arī pats sniegums mūsējiem tāpat labāks, braucienā Melbārža komandai piektais labākais laiks.

Eiropas kausu Latvijas komandas galvenais treneris Jānis Skrastiņš norāda, ka galvenais mērķis Melbārdim atgūt sportisko formu līdz pasaules čempionātam, kas nākamgad februāra beigās notiks Altenbergas trasē Vācijā.

"Galvenais, lai Oskars ieiet formā, katru reizi jau mēģinām ko jaunu ar ekipāžu. Ir jau arī šādas tādas kļūdiņas, iemaņas atgriežas ar laiku. Mēs tā ceram, ka viņš atgūs formu līdz pasaules čempionātam - tāds ir mērķis," sacīja Skrastiņš.

"Reizēm te sniga, pirmajā braucienā tas krietni ietekmēja mūsējo starta laiku, otrajā jau bija labāk, gan laika apstākļi tobrīd, gan arī līdz ar to starts un pats brauciens," turpināja treneris.

Melbārža un stūmēja Intara Dambja divnieku ekipāža piektdien turpat Vinterbergā piedzīvoja kritienu.

"Pēc vakardienas kritiena Melbārdim viss kārtībā, stūmējam Intaram Dambim šodien tāds stīvāks kakls, bet viss būs kārtībā," piebilda Skrastiņš.

Svētdien turpat Vinterbergas trasē būs vēl viens Eiropas kausa posms četriniekiem.

Jaunnedēļ paredzētas sacensības Kēnigszē trasē Vācijā. Paredzams, ka pārējiem pievienosies vēl viens Latvijas pilots Ralfs Bērziņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu