Arī 2020.gadā Ķegumā sabrauks planētas spēcīgākie motokrosisti

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

2020. gads iezīmēs jaunas desmitgades sākumu, taču dažas vērtības saglabāsies nemainīgas. 

Viena no tām - Pasaules čempionāta motokrosā MXGP atgriešanās Latvijā, mototrasē “Zelta Zirgs”, kur jau 11. gadu pēc kārtas pie starta barjeras stāsies visu kontinentu spēcīgākie motokrosa braucēji, tostarp arī vairākas pašmāju un kaimiņvalstu zvaigznes.

Kā ierasts, galvenā uzmanība tiks pievērta karaliskajai MXGP klasei, kurā Latvijas karogu jau otro gadu pēc kārtas aizstāvēs 2017. gada Pasaules čempions MX2 klasē Pauls Jonass. Latvietis atzina, ka “vienmēr ir patīkami sacensties Ķegumā, kur fanu atbalsts ik gadu ir neizmērojams”. Pēc 2019. gada sezonas, kuras izskaņā Jonass čempionātu noslēdza 6. vietā, jaunietis ir apņēmības pilns 2020. gadā sasniegt jaunas virsotnes. “Protams, sen lolotais sapnis par Latvijas himnas dzirdēšanu apbalvošanas ceremonijas laikā joprojām ir dzīvs. Atliek vien smagi strādāt, un domāju, ka panākumi neizpaliks,” smaidot atklāja Jonass. 

Sacensību organizators Kristers Serģis, jautāts par to, kādēļ vērts apmeklēt motokrosu arī nākamgad, atzina,  ka 2020. gads MXGP būs īpašs dažādu iemeslu dēļ. “Ir patiess prieks, ka Latvijas valdība ir radusi iespēju turpināt atbalstīt motokrosa svētkus, veicot licences apmaksu. Paldies Latvijas Motosporta federācijai un visiem cilvēkiem kuri iesaistījās, lai Latvijā arī 2020. gadā notiktu šis pasākums. Sacensības Latvijā norisināsies jau 11. reizi, un ir pamats cerēt, ka nākošā gada MXGP sezonā līdzjutējus sagaidīs īpaši aizraujošas cīņas trasē, jo par čempiona titulu spēkosies gan pieredzējuši sportisti, kā Antonio Kairoli, Džefrijs Herlingss, Pauls Jonass un Tims Gajsers, gan klases jaunpienācēji, piemēram, aizvadītā gada MX2 laureāts Horhe Prado. Protams, liela uzmanība tiks veltīta arī jaunizveidotajai EMXOPEN ieskaitei, kura pavērs iespēju uzplaukt jauniem, starptautiskajā platformā vēl nezināmiem talantiem. 13. un 14. jūnijā aicinu ikvienu motosporta mīļotāju doties uz Ķegumu, lai klātienē vērotu gan  pasaules līmeņa superzvaigznes, gan atbalstītu pašmāju sportistus cīņā par uzvaru.”

Biļešu tirdzniecība tiks sākta piektdien, 13. decembrī, plkst. 13:00. Nedēļas nogales biļetes cena pieaugušajiem līdz 31. decembrim būs EUR 39, savukārt pusaudžiem un senioriem - EUR 30. Vairāk informācijas pieejama www.latviamxgp.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu