Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Ar balto karogu... braši uz priekšu! (10)

Jānis Matulis, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Ir lietas, kas mani vēl spēj pārsteigt, bet Rīgas "Dinamo" klubs starp tām sen vairs nav.

Ja nu šajā hokeja veidojumā kaut kas vēl spēj pārsteigt, tad tie ir kluba saimnieka Jura Savicka izteikumi un atziņas. Kas no profesionālā sporta pārvaldības ir tik tālu kā no Purmsātiem līdz Marsam. Vai arī hokeja faniem ausīs tiek bāzta tik bieza vates kārta, uzskatot, ka tie muļķi jau tāpat visu norīs? Bez jebkādas domāšanas.

24 (!!) spēles pirms KHL regulārā čempionāta beigām "Dinamo" atlaiž (palaiž brīvībā!) savu labāko centra uzbrucēju Brendonu Makmilanu.

Situācijā, kad komandā savainoti vēl divi centra uzbrucēji (Protapovičs, Džeriņš). Ja Savickis vai kluba ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns būtu atklāti pateikuši, ka sezona tāpat ir pad..sta, es to varbūt vēl pieņemtu, bet Savickis stāsta, ka uzdevums meklēt centra uzbrucēju jau sen esot dots, bet Ankipāns kaut ko runā par savām hokeja sistēmām, ko daudzi komandas jaunie spēlētāji vēl neesot apguvuši...

Murgs kaut kāds, nevis hokejs!

Redz, Makmilans jau sen tik ļoti esot gribējis uz Omsku, ka neesot varējuši viņu noturēt. Ja es kaut ko neputroju KHL likumos, tad šādos gadījumos, kad spēlētājs vai viņa aģents tik ļoti grib mainīt klubu, ir viena opcija - līguma laušana pēc hokejista iniciatīvas, vecajam klubam par to dabūjot itin prāvu kompensāciju. Ja neesi ar to mierā, tad rukā līdz līguma pēdējai sekundei. Kā tas aizpērn bija ar Miku Indraši. Kuru kāds klubs ap šo pašu laiku ļoti gribēja no Rīgas izpirkt, bet tad - arī krietni atpaliekot no "play-off", kluba saimnieks izlēma no Indraša nešķirties. It kā par prieku hokeja faniem! Vai kaut kāds līdzvērtīgs murgains skaidrojums. Tajā - Sanda Ozoliņa iesāktajā un Ģirta Ankipāna pabeigtajā sezonā beigu beigās no "play-off" ar visu Miku atpalikām 33 punktus (triju punktu sistēmā), Rietumu grupas 13 komandu konkurencē braši ieņemot 13. vietu!

Šajā sezonā mēs trīspadsmitie nevaram būt, jo nav vairs Bratislavas "Slovan", varbūt pat būsim 11. vietā, jo tradicionāli vārgi spēlē arī mūsu sadarbības partneri 2021. gada pasaules čempionātā baltkrievi. Pat neraugoties uz to, ka Baltkrievijas prezidents Lukašenko laiku pa laikam sadod ripas dzenātājiem ar stibiņu pa ribiņām.

Pirms kāda laiciņa šepat TVNET portālā paudu savu skatījumu par "Dinamo" komandas komplektāciju. Tad - ap 12./15. novembri šķita, ka nu gan beidzot viss ir vietā. Divi daudzmaz normāli vārtsargi (Makarovs, Salāks), trīs jauni un gana labi uzbrucēji (Setdikovs, Protapovičs, Sļepecs). Ņem tik un dzenies pakaļ tiem "Sočiem", "Severstaļ" un Lukašenko dinamiešiem! A ko mūsu dinamieši? Dabū pa degunu no "Sočiem" 7862 Rīgas skatītāju priekšā - 1:2, zaudē izbraukumā sezonas sākuma garu pazaudējušam "Vitjaz" (1:4). Tad it kā divas uzvaras Sočos (3:2) un Čerepovecā (2:1), bet abas papildlaikā, ļaujot pa punktam nopelnīt arī tiešajiem konkurentiem. Varonīgi cīnoties pret SKA, pēdējā mājas spēlē pirms decembra pauzes ar 0:1 zaudējam "Severstaļ".

Jau esmu piemirsis, vai Ankipāns jau tad runāja par savām sistēmām, vai arī vainīgs bija jūras vējš...

Nav svarīgi, vai jau tad savējais ar ripu bija treniņā salauzis žokli Aleksandram Protapovičam, vai savējais, izmisīgi cīnoties, līdz sezonas beigām no ierindas izsitis aizsargu Kristapu Zīli un cirkšņa sastiepums liedzis spēlēt Oskaram Bārtulim. Tiešajā konkurencē ar tabulas kaimiņiem "Dinamo" nekādu atrāvienu uztaisīt neprata. Kāda rezultatīva spēle pa retam, kā 4:5 Jekaterinburgā vai nule 3:5 Helsinkos, kad pretinieki pret autsaideru nav nopietni noskaņojušies, it kā rada šķietamu pārliecību, ka tad, ja mēs vēl mazdrusciņ saņemtos, uzvarētu ij "Automobilist", ij "Jokerit". Un, ja ļoti ļoti saņemsimies, tad varbūt pat piesitīsim kādu no KHL hokeja oligarhiem! Kas, pēc neoficiālas informācijas, esot kluba saimnieka Jura Savicka vienīgais mērķis šajā sezonā.

Pārdodot (palaižot pie Boba Hārtlija) savu vienīgo (!) veselo un šajā sezonā normāli spēlējošo centra uzbrucēju Makmilanu, "Dinamo" principā pacēla balto karogu. Mazliet pāri regulārā čempionāta pusei. Kas tagad atliek hokeja skatītājiem? Cerēt, ka apsteigsim Minsku? Cerēt, ka no "play-off" atpaliksim mazāk nekā par 35 punktiem (Sējējs, 2017.), 33 punktiem (Ozoliņš/Ankipāns, 2018)? Principā uz to jau mēs ejam: nu no 8. vietā esošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" atpaliekam par 17 punktiem. Kad brašais skrējiens ar balto karogu būs beidzies, pārrēķināšu, cik tas ir bijis vecajā triju punktu sistēmā. Štrunts par "Torpedo", bet nu jau no Rīgas desmit punktu attālumā aizbēguši pat "Soči"...

Atlikusi "cīņa" ar Minskas "Dinamo" par pēdējo vietu visā KHL! Veiksmi!

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu