"Wizards" komandas galvenais treneris paslavē Pasečņiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks.
Anžejs Pasečņiks. Foto: Washington Wizards/Facebook

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Skots Brūkss paudis uzslavas Anžejam Pasečņikam un citiem ASV galvaspilsētas kluba spēlētājiem.

"Wizards" komandai ir grūts posms, jo traumu dēļ nevar palīdzēt 7 spēlētāji, tostarp arī Dāvis Bertāns, kuram ir kājas augšstilba savainojums.

Traumas dziedē arī Tomass Braients (labā pēda), Rui Hačimura (cirksnis), Džordans Makrī (pirksts), Sīdžejs Mailss (plaukstas locītava), Morics Vāgners (kreisā potīte) un Džons Vols (Ahileja cīpsla).

Lielais skaits traumēto spēlētāju paver lielākas iespējas latviešu centram Pasečņikam sevi apliecināt NBA. Pirmdien viņš tika pie savas pirmās uzvaras NBA un laboja gūto punktu rekordu.

Tāpat iespēju sevi pierādīt ieguvis Gerijs Peitons otrais. Viņš ir kādreizējās NBA zvaigznes Gerija Peitona dēls. Šosezon līdz šim viņš spēlēja G līgā jeb attīstības līgā kopā ar Pasečņiku.

Gerijs Peitons II pirmdien uzvarā pret Ņujorkas "Knicks" guva 10 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, veica 5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 6 bumbas. Zīmīgi, ka viņa tēvs savulaik ieguva iesauku "The Glove" (cimds), pateicoties prasmei pārtvert bumbas.

"Viņš ir aizsardzības spēlētājs. Cerams, ka viņš spēlēs pietiekami labi, lai noturētos sastāvā un vēl ilgu laiku spēlētu šajā līgā. Viņam piemīt viss, ko treneris var vēlēties," par Geriju Peitonu II sacīja Brūkss.

Tāpat treneris uzteica Gerisonu Metjūzu, kurš pēdējā laikā ieguvis lielāku spēles laiku komandas biedru traumu dēļ. Viņš pirmdien guva 6 punktus (3p. 2/5) un pēc trenera domām labi nospēlēja aizsardzībā.

"Gerisons Metjūzs iesaistījās, trāpīja svarīgus metienus un cīnījās (par katru bumbu). Viņš ir neatlaidīgs, viņš ir izsalcis. Mums to vajag arī turpmāk. To pašu dara arī AP (Ei Pī - Anžejs Pasečņiks)," teica "Wizards" komandas galvenais treneris.

24 gadus vecais Pasečņiks savā NBA debijas sezonā 4 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 21 minūti, guvis 8,5 punktus un izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas.

"Viņš progresē. Viņu draftēja pirmajā kārtā, bet tad no viņa atteicās. Taču viņš ir atgriezies un tagad spēlē. Lepojos ar mūsu puišiem, jo viņi visi cīnās un spēlē labi," piebilda Brūkss.

2017. gadā NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku pirmajā kārtā ar kopējo 25. numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Šā gada 1. jūlijā Filadelfijas klubs atteicās no tiesībām uz Pasečņiku.

Latvijas basketbolists šogad piedalījās NBA Vasaras līgā. Oktobrī viņš ar "Wizards" komandu noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņems minimālo atalgojumu.

Pasečņiks sezonu sāka NBA G līgā jeb attīstības līgā, pārstāvot "Wizards" fārmklubu "Capital City Go-Go", kura sastāvā viņš 12 spēlēs vidēji guva 10,5 punktus, izcīnīja 5,0 atlēkušās bumbas un realizēja 60,4% metienu no spēles.

Pirms nedēļas Pasečņiks vienojās par divvirzienu līgumu ar "Wizards" komandu. Kamēr viņš spēlēs NBA, viņam būs lielāks atalgojums. Ja Latvijas basketbolists tiks nosūtīts uz G līgu, viņš saņems mazāku atalgojumu.

Iepriekšējās četras sezonas Pasečņika pavadīja Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu