Federers un Džokovičs sasniedz "Australian Open" ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers.
Rodžers Federers. Foto: SIPA/Scanpix

Titulētie tenisisti Novaks Džokovičs un Rodžers Federers svētdien Melburnā iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaules otrā rakete Džokovičs no Serbijas astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja argentīnieti Djego Švarcmanu, kurš reitingā ir 14.vietā.

Tikmēr ranga trešais numurs Federers no Šveices četros setos ar 4-6, 6-1, 6-2, 6-2 uzvarēja ungāru Mārtonu Fučoviču, kurš rangā ieņem 67.vietu.

Džokovičs septiņus no saviem 16 "Grand Slam" tituliem izcīnījis Austrālijā, turnīrā triumfējot arī pērn. Savukārt Federeram ir 20 "Grand Slam" tituli, bet Austrālijā par vienu mazāk nekā Džokovičam. 

Džokovičs cīņu par pusfinālu aizvadīs pret kanādieti Milošu Raoniču (ATP 35.), kurš astotdaļfinālā ar 6-4, 6-3, 7-5 uzveica 2014.gada "US Open" čempionu Marinu Čiliču (ATP 39.).

Savukārt Federeram pretī stāsies Austrālijā veiksmīgi spēlējošais ranga 100.numurs Tenis Sandgrēns no ASV. Sandgrēns astotdaļfinālā ar 7-6 (7:5), 7-5, 6-7 (2:7), 6-4 apspēlēja ranga 12.numuru Fabio Fonjīni no Itālijas.

Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis vīru turnīrā apstājās trešajā kārtā.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz nākamajai svētdienai. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu