Daniels Bērziņš: Vēlme spēlēt hokeju bija lielāka nekā sāpes pirmajā treniņā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kaut arī bērnībā pirmie treniņi bija grūti, vēlme spēlēt hokeju bija ļoti liela, intervijā TVNET pastāstīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Daniels Bērziņš.

Bērziņš ar hokeju sāka nodarboties piecu gadu vecumā. Viņu iedvesmoja tēvs, kurš hokeju spēlēja amatieru līmenī.

"Pirmais treniņš bija traks. Pārējie džeki jau gadu vai divus spēlēja hokeju. Viņi visi likās milzīgi, jo mazliet vecāki par mani," atceras Bērziņš.

"Pirmais treniņš bija grūts un sāpīgs. Slidot vēl nemācēju. Visu laiku kritu un sasitos. Bija tikai slidas un ķivere, nekas cits. Tā vēlme (spēlēt hokeju) bija lielāka nekā sāpes."

Jau bērnībā Danielam parādījās liela vēlme gūt vārtus. Viņš kaķa mājiņu izmantoja treniņiem.

"Mums bija kaķa mājiņa, kuras caurumā centos trāpīt ripas. Tur joprojām mājās viss tas stūris ir sasists."

KHL pastāv 12. sezonu. Kad atjaunotā Rīgas "Dinamo" komanda sāka dalību šajā čempionātā, Bērziņš vēl bija mazs puika. Viņš 6. februārī svinēs 21. dzimšanas dienu.

"Vienmēr ar tēvu kopā sekojām līdzi. Skatījāmies spēles gan televīzijā, gan klātienē arēnā."

Bērziņam spilgti atmiņā palikuši tādi spēlētāji kā Gints Meija, Lauris Dārziņš un Kristaps Sotnieks. Tagad šie hokejisti ir viņa komandas biedri Rīgas "Dinamo" rindās.

"Atceros, ka dabūju viņu autogrāfus. Biju ļoti priecīgs. Tolaik pat neiedomājos, ka spēlēšu ar viņiem kopā vienā komandā."

Bērziņam šī ir karjeras labākā KHL sezona Rīgas "Dinamo" sastāvā. Viņš 37 spēlēs guvis 4 vārtus, atdevis 2 rezultatīvas piespēles, nopelnījis 14 soda minūtes un sakrājis lietderības koeficientu -3.

Pagājušajā sezonā Bērziņš piedalījās 38 KHL spēlēs, taču ar rezultativitātes punktiem viņš neizcēlās.

"Ja salīdzina ar pagājušo sezonu, tad var teikt, ka šī ir laba sezona. Skatoties no otras puses, daudzas spēles ir nospēlēts, līdz ar to tie 6 punkti nav nekas daudz. Ar katru sezonu kļūstu labāks un stiprāks, uzkrāju pieredzi. Tomēr vienmēr gribas vairāk un labāk. Uz to arī jātiecas."

Bērziņš vairāk nekā 100 spēles aizvadījis Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" sastāvā Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Latvijas hokejists intervijā pastāstīja arī par to, kā ir hokeja spēlēšanu profesionālā līmenī apvienot ar mācībām vidusskolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu