Kanāda un Austrālija atsauc dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kanādas karogs un olimpiskie apļi
Kanādas karogs un olimpiskie apļi Foto: Reuters/ScanPix

Koronavīrusa draudu dēļ Kanāda un Austrālija nepiedalīsies 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs un paraolimpiskajās spēlēs, ja sacensības notiks šovasar iepriekš paredzētajā laikā, vēsta CNN.

Vairākas ietekmīgas sporta organizācijas vēlas, lai olimpiskās spēles pārceltu uz 2021.gadu. Šim aicinājumam pievienojas arī Kanāda un Austrālija, atsakoties šovasar savus sportistus sūtīt uz Tokiju.

"Kaut arī mēs apzināmies sarežģījumus, kas saistīti ar pārcelšanu, nekas nav svarīgāks par mūsu sportistu veselību un drošību," teikts Kanādas Olimpiskās un Paraolimpiskās komitejas kopīgajā paziņojumā.

"Tas ir saistīts tikai ar sportistu veselību. Tas ir saistīts tikai ar sabiedrības veselību," paziņojumā norāda Austrālijas Olimpiskā komiteja. 

"Mūsu sportistiem prioritāte ir veselība un viņu tuvinieku veselība. Ir svarīgi, lai viņi var atgriezties pie savām ģimenēm," uzsver Austrālijas Olimpiskā komiteja.

"Ir skaidrs, ka olimpiskās spēles nevar sākties [šā gada] jūlijā. Mūsu sportisti ar pozitīvu attieksmi trenējušies un turpinājuši gatavoties, bet stress un neziņa viņiem ir bijis liels izaicinājums," tā norāda Austrālijas Olimpiskā komiteja.

2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs paredzēta vairāk nekā 11 000 sportistu liela delegācija no 206 pasaules valstīm.

Aptuveni tikai 57% no 11 000 sportistu ir kvalificējušies Tokijas Olimpiādei. Daudzviet pasaulē atcelti olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri un sacensības.

Pasaulē vairāk nekā 300 000 cilvēku inficējušies ar koronavīrusu. Vairāk nekā 14 000 gadījumu beigušies letāli.

2020. gada Tokijas olimpisko spēļu norise plānota no 24. jūlija līdz 9. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu