Valsons komentējis runas par iespējamo pievienošanos Rīgas "Dinamo"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hanss Valsons
Hanss Valsons Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Zviedrijas speciālists Hanss Valsons komentējis runas par to, ka viņš varētu kļūt par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri.

Ārzemju medijos parādījusies informācija, ka viens no Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātiem ir 53 gadus vecais zviedru speciālists Hans Valsons.

Šādu varbūtību treneris nedz apstiprināja, nedz noliedza. Viņš atzina, ka saņēmis vairākus darba piedāvājumus no dažādiem Eiropas hokeja klubiem.

"Es saņemu dažādus piedāvājumus no Eiropas klubiem, kurus patlaban neesmu gatavs nosaukt," treneris pastāstījis portālam "sport-express.ru".

"Ja neskaita Nacionālo hokeja līgu (NHL), manuprāt, KHL ir līga numur viens. Tajā ir ļoti daudz spēcīgu spēlētāju un spēles, kuras ir interesanti skatīties."

Valsona pēdējā darba vieta bija Šveicē, kur viņš no 2016. līdz 2018. gadam vadīja NLA klubu Cīrihes "Lions".

Valsona vadībā tolaik "Lions" rindās spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. 

Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) čempionātā Valsons divreiz līdz zelta godalgām aizvedis "Skelleftea" komandu, divreiz šī vienība izcīnīja arī sudrabu. 

2013., 2015. un 2016. gadā Valsons tika nosaukts par Zviedrijas čempionāta labāko treneri. 

Uz Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu pretendējot arī Latvijas hokeja speciālisti Pēteris Skudra un Leonīds Tambijevs. 

Pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis portālam TVNET atklāja, ka uz komandas galvenā trenera amatu pretendē speciālisti no Kanādas, Zviedrijas, Krievijas, Somijas un Latvijas.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

Sesto sezonu pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komandai neizdevās sasniegt KHL izslēgšanas spēļu turnīru jeb Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu