Balcera treneris: Esam jauna komanda, tāpēc ātri atgūsim formu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Ottawa Senators/Facebook

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Otavas "Senators" pārsvarā ir gados jauni spēlētāji, tāpēc vienībai pēc pauzes būs vieglāk atgūt formu, ja sezona atsāksies, uzskata kluba galvenais treneris Dīdžejs Smits.

NHL sezona šobrīd ir pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Nav zināms, kad tā varētu atsākties, kā arī vai tas vispār notiks.

Komandu spēlētāji un treneri šobrīd uzturas mājās, gaidot līgas vadības paziņojumu. Izņēmums nav arī latvieša Balcera pārstāvētā "Senators" vienība.

Komandas galvenais treneris Smits intervijā "Sportsnet" medijam sacīja, ka šajā gadījumā vienības gados jaunais sastāvs ir priekšrocība.

"Domāju, ka jaunība ir mūsu priekšrocība. Ja saņemsim ziņu, ka sezona atsākas, tad mūsu spēlētāji ātri atgūs formu. Komandām, kurās ir daudz veterānu. sasteigtā formas atgūšana var radīt traumu risku," uzskata treneris.

"Senators" bija pirmā NHL komanda, kurā kāds hokejists saslima ar Covid-19. Galvenais treneris atzina, ka panika vai izteiktas bailes pagaidām nav izjutis.

"Man prieks, ka visiem viss tagad ir kārtībā, bet tas bija satraukuma pilns laiks. Mūsu ģimenes mājvietā Vindzorā septiņos veco ļaužu pansionātos izplatījies koronavīruss. Ja kādā no tiem ir tava mamma, tētis, vecmāmiņa vai vectēvs, tad uzreiz saproti situācijas nopietnību."

22 gadus vecais Balcers šosezon piedalījies 15 mačos NHL regulārajā čempionātā, guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Sezonas lielāko daļu Balcers pavadīja fārmklubā Belevilas "Senators", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

AHL čempionātā Balcers spēlēja lieliski, 33 mačos sakrājot 36 rezultativitātes punktus (16 vārti + 20 piespēles).

Pirms pārtrauca NHL sezonu, Kanādas klubs bija izbraukumā ASV štatā Kalifornijā, kur bija mači pret Sanhosē "Sharks", Anaheimas "Ducks" un Losandželosas "Kings". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu