Girgensons: Ceru, ka man būs ilga karjera NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons aizvien sevi vēl pieskaita pie jaunajiem hokejistiem. Viņš cer aizvadīt ilgu karjeru Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā. 

Girgensons šajā laikā uzturas Pitsburgā, no kurienes nāk viņa sieva Keitija. Tur pagājušajā vasarā viņi uzbūvēja māju un apprecējās. 

Līdz NHL sezonas pārtraukšanai Girgensonam šī ir viena no veiksmīgākajām sezonām viņa karjerā. Latviešu uzbrucējs piedalījies 69 mačos, kuros izcēlies ar 12 vārtu guvumiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. 

"Lai gan līgā jau esmu labu laiciņu, joprojām esmu jauns hokejists," kluba "Twitter" kontā citēts Girgensons. "Ceru, ka vēl varu pieskaitīt sevi pie jaunajiem spēlētājiem. Kaut arī tuvojos briedumam, ceru, ka NHL spēlēšu vēl ilgu laiku."

Girgensons aizvien ir viens no Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandas "Fighting Saints" līdzīpašniekiem. Viņš pastāstīja, ka pēc hokejista karjeras beigšanas ar hokeju saistītajos jautājumos iesaistīsies vairāk nekā līdz šim. 

26 gadus vecais Girgensons uzskata, ka viņš savā karjerā lielāko grūdienu guva tieši pēdējās divās sezonās, kad spēlēja "Fighting Saints" vienībā.

Savas karjeras laikā NHL Girgensons pārstāvējis vienīgi "Sabres" komandu. 489 mačos viņš izcēlies ar 61 vārtu guvumu un 77 rezultatīvām piespēlēm. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu