Pasaule sajūsmā pēc dokumentālās filmas par Čikāgas "Bulls" pirmizrādes

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Džordans (centrā).
Maikls Džordans (centrā). Foto: AP/Scanpix

19. aprīļa vakarā ASV pirmizrādi piedzīvoja daudzsēriju dokumentālās filmas "The Last Dance" pirmās divas epizodes. Dokumentālais seriāls stāsta par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Čikāgas "Bulls" ceļu līdz čempiontitulam 1997./1998. gada sezonā.

"Bulls" toreizējais līderis Maikls Džordans savu piekrišanu vairāk nekā 20 gadus veco kadru publiskošanai deva tikai 2016. gadā. Nesen viņš izteicās, ka pēc visu sēriju noskatīšanās NBA līdzjutēji visā pasaule domās, ka viņš ir "briesmīgs cilvēks".

Dokumentālais seriāls sākotnēji bija ieplānots kā sporta fanu izklaide vasarā, bet koronavīrusa pandēmija ieviesa savas korekcijas, liekot ASV mediju milzim ESPN to demonstrēt jau aprīlī.

Dažādās pasaules valstīs filma skatītājiem pieejama atšķirīgos laikos. Platformā "Netflix" seriāla pirmās divas epizodes Latvijas sporta līdzjutējiem pieejamas kopš pirmdienas rīta, bet ASV pirmizrāde ESPN televīzijas kanālā notika agrā pirmdienas rītā pēc Latvijas laika.

Kamēr Latvijas sporta draugu reakcija vēl jāgaida, ASV dzīvojošie jau pauduši sajūsmu par "The Last Dance" pirmajām divām sērijām.

Džordana laikabiedrs un sāncensis Ērvins "Maģiskais" Džonsons publiski pauda, ka šī daudzsēriju filma iepazīstinās jauno paaudzi ar "Bulls" līdera un pārējās komandas paveikto pagājušā gadsimta izskaņā.

"[..] Gados jaunie līdzjutēji tagad sapratīs to, kāpēc Džordans ir visu laiku labākais basketbolists!" sociālās saziņas vietnē "Twitter" raksta Džonsons.

Neviltotu sajūsmu par pirmajām divām "The Last Dance" sērijām pauduši arī vairāki šībrīža NBA spēlētāji. Savus viedokļus "Twitter" pauduši Viktors Oladipo, Demjans Lilards, Donovans Mičels, Zeks Lavīns. Arī bijušais Maiami "Heat" līderis Dveins Veids. Visu publiskos vēstījumus vieno sajūsma un nepacietība redzēt nākamās epizodes.

Daudzi sporta līdzjutēji "Twitter" raksta, ka šis daudzsēriju dokumentālais stāsts apliecinot to, kāpēc Maiks Džordans ir visu laiku labākais NBA spēlētājs, šajā sāncensībā apsteidzot Lebronu Džeimsu.

Pats Džeimss pagaidām nav dalījies ar publiskām pārdomām par "The Last Dance".

Lielākās diskusijas un sašutumu skatītāju vidū izraisījusi "Bulls" ģenerālmenedžera Džerija Krauzes vēlme 1997. gadā uz citu vienību aizmainīt Džordana uzticamo "ieroču pienesēju" Skotiju Pipenu.

Tāpat ažiotāžu izraisījis kāds stāsts par 1984./1985. gada sezonas "Bulls" komandas ballīti, kurā lietots daudz kokaīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu