KHL prezidents tuvākajos gados sola hokejistu algu caurspīdīgumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs sola, ka tuvākajos gados tiks ieviests hokejistu algu caurspīdīgums.

Ziemeļamerikas profesionālajās līgās, tostarp Nacionālajā hokeja līgā (NHL) algu apmēri ir brīvi pieejami ikvienam internetā. Savukārt KHL šādas sistēmas nav. 

"Atklātas algas? Direktoru padome vēl nav izstrādājusi vienotu viedokli par šo jautājumu. Ieviešot algu griestus, esmu vairāk nekā pārliecināts, ka tuvākajos gados mēs pie tā nonāksim," Krievijas medijos citēts Morozovs.

Šosezon KHL algu griesti bija 900 miljoni rubļu jeb aptuveni 11 miljoni eiro. Vairāki līgas turīgākie klubi pauduši, ka vēlas algu griestus pacelt līdz 1,3 miljardiem rubļu jeb aptuveni 16 miljoniem eiro.

"Mēs plānojam izmantot visus resursus, lai klubi ievērotu spēles noteikumus. Par algu griestu ievērošanu ir atbildīgi klubi. Ja runājam par to, ka spēlētājs var saņemt nedeklarētus ienākumus, tad līgai būs mehānisms, kā saukt šādus hokejistus pie atbildības," norādīja Morozovs. 

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" spēlētāju algām esot tērējis aptuveni 3,6 miljonus eiro, kas bija pārliecinoši mazākā summa Rietumu konferencē. Visā līgā mazāk saviem spēlētājiem maksāja tikai Vladivostokas "Admiral" vienība, kura nākamsezon KHL čempionātā nepiedalīsies. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu