Drīzumā atsāksies Vācijas bundeslīga un Turcijas superlīga futbolā

Papildināts ar informāciju par Serbijas un Beļģijas virslīgām
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls)
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls) Foto: optibetvirsliga.com

Vācijas abām spēcīgākajām futbola līgām ir dota atļauja atsākt darbību aiz slēgtām durvīm maija otrajā pusē, vēsta ziņu aģentūra DPA. Turcijas superlīgas turnīrs atsāksies jūnijā, bet Serbijas Virslīga sezonu atsāks 30. maijā. Savukārt Beļģijas augstākās līgas sezona, visticamāk, ir galā.

Aģentūrai DPA par futbolam pozitīva lēmuma pieņemšanu paziņoja ziņu avoti pēc videokonferences ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles un 16 federālo zemju premjerministru dalību.

Vācijas Futbola līga (DFL) un klubi paši var izlemt par precīzu datumu, kad atsākt sacensības.

DFL un Vācijas Futbola federācija (DFB) ir iesniegušas detalizētu instrukciju klubiem un citām ieinteresētajām personām. Tajā rakstīts, kā pēdējo deviņu kārtu spēlēm jānotiek, lai tas būtu tik drošā vidē, cik iespējams, ievērojot attāluma noteikumus ārpus laukuma esošajiem, kā arī paredz biežus visu iesaistīto personu koronavīrusa testus. Pirmajā testu vilnī 10 cilvēkiem no 1724 pārbaudītā tika fiksēta saslimšana ar Covid-19.

Visiem klubiem arī ir jāievēro stingri karantīnas pasākumi, ja iespējams, pat treniņnometnē, pirms bundeslīga var kļūt par pirmo no lielajām futbola līgām pasaulē, kas atsākusi darbību.

Pēdējā spēle Vācijas pirmajā bundeslīgā notika 11.martā.

Vadībā ar 55 punktiem 25 mačos ir Minhenes "Bayern", kurai ar 51 punktu seko Dortmundes "Borussia" un ar 50 punktiem - "Leipzig".

Turcijas superlīgas turnīrs atsāksies 12.jūnijā, trešdien paziņoja Turcijas Futbola federācija (TFF).

Turcijas virslīgas sacensības tika apturētas martā koronavīrusa pandēmijas dēļ.

"Mēs esam pieņēmuši lēmumu atsākt profesionālās līgas darbību 12., 13. un 14.jūnijā," preses konferencē televīzijā Stambulā teica TFF vadītājs Nihats Ozdemirs.

Viņš sacīja, ka TFF plāno superlīgas sezonas pabeigšanu 26.jūlijā.

Ozdemirs izteica cerību, ka Turcija augustā varēs rīkot Čempionu līgas finālu, kas sākotnēji bija paredzēts 30.maijā Ataturka Olimpiskajā stadionā Stambulā.

Līgas darbība tika apturēta 19.martā pēc tam, kad TFF iedzīvojās nelabvēļos, pieprasot, lai spēles notiktu aiz slēgtām durvīm.

TFF vadītājs sacīja, ka mači, kas sāksies jūnijā, tomēr tiks izspēlēti bez skatītājiem, taču tas var mainīties atkarībā no situācijas.

"Kas zina, varbūt mēs varētu spēlēt četras no atlikušajām astoņām nedēļām kopā ar skatītājiem."

Tomēr Ozdemirs uzstāja, ka spēlētājiem "mūsu prioritāte ir veselība".

Turcijas čempionāta vadībā pēc aizvadītām 26 kārtām ar 53 punktiem ir Trabzonas "Trabzonspor". Stambulas "Bašakšehir" ar tikpat punktiem ir otrā, bet trešo vietu ar 50 punktiem ieņem vēl viens Stambulas klubs "Galatasaray".

Serbijas futbola virslīga atsāks sacensības 30.maijā

Paredzams, ka ar Serbijas valdības aizliegumu pulcēties lielām ļaužu masām mači notiks aiz slēgtām durvīm.

"Ir nolemts, ka 2019./2020.gada sezonas pēdējās četras kārtas notiks, taču nebūs izslēgšanas spēļu," lasāms paziņojumā FSS tīmekļa vietnē.

FSS paziņoja, ka 11 klubi balsoja par pieņemto versiju un pieci, ieskaitot spēcīgākos Belgradas klubus "Red Star" un "Partizan", vēlējās aizvadīt papildu spēles.

Papildus līgas atsākšanai tiks pabeigta arī Serbijas kausa izcīņa, kas sasniegusi ceturtdaļfināla posmu, ceturtdaļfinālus aizvadot 3.jūnijā un finālu paredzot 24.jūnijā.

Lēmums tika pieņemts tajā pašā dienā, kad Serbijas parlamentam bija paredzēts atcelt ārkārtas stāvokli un lielāko daļu tā izolācijas pasākumu.

Papildus līgas atsākšanai tiks pabeigta arī Serbijas kausa izcīņa, kas sasniegusi ceturtdaļfināla posmu, finālu paredzot 24.jūnijā.

Beļģijas valdība aptur sporta sacensības līdz 31.jūlijam

Beļģijas valdība trešdien paziņoja par visu sporta sacensību apturēšanu līdz 31.jūlijam koronavīrusa dēļ, faktiski izbeidzot valsts futbola sezonu.

Beļģijas virslīga un Beļģijas klubu asociācija ir pieņēmusi lēmumu un kopsapulces laikā 15.maijā pētīs "sezonas beigu noteikumus".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu